Managerul Spitalului Județean se roagă la Dumnezeu să ferească spitalul de vreo tragedie, din cauza rețelei electrice subdimensionate: Stau cu îngrijorare

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, Doina Caba, recunoaște că rețeaua electrică de la Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean este subdimensionată și nu face față de la izbucnirea pandemiei. Aceasta a declarat, marți, într-o conferință de presă, că până la refacerea acesteia stă cu îngrijorare.  Doina Caba a precizat totodată că în spital s-au luat măsuri prevenitive, pentru a evita o tragedie.

Nu numai când dorm, și când sunt trează stau cu îngrijorare. Într-adevăr, sunt subdimensionate instalațiile electrice în perioada de infecții COVID. Se întrebuințează oxigenul pentru pacienții COVID, se utilizează instalația electrică poate peste capacitatea la care a fost proiectată și realizată când s-a ridicat clădirea. Dar, conducerea spitalului cu medicii șefi de secții a luat măsuri stricte ce țin de resursa umană, să evităm aceste tragedii. S-au făcut reinstruiri, pacienții cu două surse de oxigen de la Infecțioase sunt transferați la Secția pneumologie. S-a instruit personalul, să nu folosim prelungitoare sau alte echipamente. Sper ca Dumnezeu să ne ferească de aceste evenimente”, a spus Doina Caba.

Managerul Spitalului Județean a declarat că pe 15 martie se termină procedura de documentație și avizare a lucrării de intervenție privind refacerea instalației electrice de la Secția Infecțioase, însă lucrarea propriu -zisă ar putea începe abia prin vară.

Sperăm să facem o lucrare de durată. (…) Să primim autorizație și să corespundă la toate normele”, a spus Caba.  

Spitalul Județean a primit luna trecută trei amenzi în valoare de 17.500 lei, în urma unui control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Spitalul Județean Botoșani, amendat de trei ori la un singur control al ISU. Află detalii despre sancțiuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *