Profesor răpus de COVID-19. Nu era cunoscut cu alte boli

Învățământul preuniversitar ieșean este zguduit de moartea bruscă a unui dascăl iubit atât de colegi cât și de elevi! Adrian Scuriu, profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “George Călinescu”, a murit la doar 45 de ani. Nu suferea de alte boli care să îi grăbească sfârșitul, dar infecția cu virusul SARS COV 2 și-a spus cuvântul în doar câteva zile de Terapie Intensivă.

Pe 6 martie ar fi trebuit să se vaccineze, dar deja căpătase boala și la acea dată era conectat la aparate, scrie Ziarul de Iasi.

Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce știu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie și care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât și acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucției anatomice a țesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieți la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidități, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar infecționist și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *