FOTO! Protest la Botoșani împotriva Legii vaccinării obligatorii

Aproape 100 de botoșăneni au protestat, duminică, în Piața Revoluției, împotria Legii vaccinării obligatorii. Aceștia au purtat pancarte cu mesaje menite a atrage atenția asupra încălcării libertăților fundamentale ale omului prin introducerea obligativității vaccinării copiilor împotriva diverselor afecțiuni. Legea, care a fost blocată în parlament de mai bine de trei ani, trezește noi  nemulțumiri în contextul pandemiei.

Protestatarii, ca reprezentanți ai societății civile, au explicat printr-un memoriu adresat prefectului de Botoșani că o lege ce ar obliga oamenii să se vaccineze ar încălca în mod evident Constituția României, care prevede că ”libertatea individuală și siguranța persoanei sunt inviolabile.”

Considerăm că cei care doresc să se vaccineze sunt liberi să o facă, iar cei care nu doresc acest lucru trebuie să fie la fel de liberi și să nu fie îngrădiți prin obligativitatea legii”, se arată în protestul înaintat prefectului de Botoșani.

Prefectul Dan Nechifor susține necesitatea protejării libertății umane. O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie singurii care hotărăsc ce acte medicale primesc sau nu., le-a spus prefectul protestatarilor, Dan Nechifor preluând memoriul și garantând trimiterea acestuia către forurile de profil din capitală.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *