FOTO Percheziții la DSP Botoșani, Spitalul Dorohoi și două secții exterioare ale Spitalului Județean Botoșani

Mai multe instituții publice din Botoșani au fost călcate de mascați, joi, în cadrul unei operațiuni a polițiștilor din Mureș. Percheziții au loc la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Spitalul municipal Dorohoi, dar și la secțiile exterioare ale Spitalului Județean „Mavromati” de la Săveni și Darabani. 

Vă reamintim că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș pun în aplicare, joi dimineață, 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe și în municipiul București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de  evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în București și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Totodată, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. Potrivit Poliției Române, 5 mandate de aducere vor fi puse în executare.

 

One thought on “FOTO Percheziții la DSP Botoșani, Spitalul Dorohoi și două secții exterioare ale Spitalului Județean Botoșani

  1. Se fura mult din banul public putin ajunge la sanatate haitele de politicieni-securisti si odraslele lor capuseaza sistemul … nu se intampla nimic suna politicianuce este preten cu procuraru …si se tergiverseaza 10 ani ca la prostituata Udrea nu va face puscarie nici odrasla care au furat sute de milioane de euro… se vor imparti cu justitia bara-bara cum spun jmecherii politici . banutii sunt in conturi straine prin ELVETIA, COSTA RICA si doar se vireaza la borfasii din justitie…..nu au nici un fel de riscuri … sunt banii in strainatate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com