Marius Budăi (PSD): „Este un buget al austerității, care intră în istorie prin recordul negativ de a se fi acceptat zero amendamente!”

Coaliția Austerității PNL-USR+UDMR a reușit performanța de a nu accepta absolut niciun amendament la Legea Bugetului pentru anul 2021, care va rămâne în istorie ca o pată neagră pe obrazul democrației postdecembriste, susține deputatul PSD, Marius Budăi. Nu doar pensiile, salariile și alocațiile copiilor au fost afectate, ci până și… ajutorul de înmormântare, mai spune acesta.
Întregul buget al asigurărilor sociale de stat este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pus din pix! Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. Potrivit INS, salariul mediu REALIZAT din 2020 a fost de 5.396 lei, dar premierul i-a pus pe cei de la Prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să își poată aranja, mincinos, bugetul! De ce 5150 lei și nu 5.396 sau 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! Când colo, scade! De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces! AȘADAR, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021!”, explică Marius Constantin Budăi, vicepreședinte al Camerei Deputaților.
Educației i-au fost alocate 12 minute pentru dezbaterea bugetului în Parlament, iar Sănătății 15 minute, ca dovadă cât de importante sunt cele două domenii pentru Putere, în pandemie. Toate amendamentele au fost respinse! Guvernul nu și-a mai susținut nici măcar propria Ordonanță de mărire a alocațiilor copiilor măcar în tranșe (OUG 123/2020), bugetarea acesteia fiind respinsă.
Guvernul nu a mărit nici punctul de pensie, iar premierul dezertor Cîțu ne-a spus că suma cheltuită cu pensiile ar fi prea mare. Dar ea reprezintă 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB. Deci nu sunt cheltuieli prea mari cu pensiile, ci la jumătate decât cheltuie, în medie, statele europene!”, concluzionează vicepreședintele Marius Budăi.
Cât despre investițiile mult trâmbițate de Guvernul Cîțu, acestea există, dar lipsesc cu desăvârșire! Spre exemplu, nu a fost acceptat niciun amendament care viza proiecte de dezvoltare a județului Botoșani, așa cum nu au fost acceptate nici multe alte amendamente ce vizau dezvoltarea României.

Sursa: comunicat PSD

 

6 thoughts on “Marius Budăi (PSD): „Este un buget al austerității, care intră în istorie prin recordul negativ de a se fi acceptat zero amendamente!”

  1. Sper ca inainte de a scrie ai aflat de raportul Curtii de Conturi. Ca sa intelegi ce-ati patronat tu si LOV si cum v-ati batut joc de banii ministerului muncii. Dar ca sa poti intelege trebuie sa ai studii facute la timp, nu X si O la 40 de ani.

  2. Alooo, domn’ sofer…ai uitat cum pzd-istii ( si tu printre ei), la comanda infractorului dragnea, ati votat cu doua maini respingerea TUTUROR amendamentelor opozitiei acum cativa ani? Ca sa vorbesc pe limba ta: s-a intors roata… Hai, nu mai plange. Urca in cabina, baga o manea si o sa-ti treaca!

  3. Ați prăduit țara asta ca lăcustele și acum plângeți pe umerii ei? Comuniști îmbuibați, ridivcați de la coada caprei!

  4. Eu vreu sa va multumesc sunt eu criotoreasa ANETA si vreu sa asfaltati pe strada Valcelei eun si sotul mieu tractorist VERGINEL care este inca tractorist dam pamant la vale sa asfaltam . VA multumesc ca avem oamnei de valoare eu croitoreasa si sotul meu cel il si iun=besc VERGINEL

  5. FELICITARI la toate croitoresele au un reprezentant, demna in atelierul politic al prefecturii formata din cele mai reprezentative domenii de activitate a judetului Botosani.. CROITORIA POLITICA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com