VIDEO Mobilizare exemplară! Localnicii unei comune din Botoșani au muncit cot la cot pentru a repara o școală distrusă de un incendiu. Primar: „Au zis: dați-ne materiale, că rezolvăm noi problema”

Localnicii dintr-o comună din județul Botoșani au dat dovadă de o responsabilitate și solidaritate exemplară! Mai mulți tineri din comuna Drăguşeni, în frunte cu primarul Eugen Nechita, au pus umărul la treabă și au reparat acoperișul școlii din localitatea Podriga, care a fost distrus, duminică, de un incendiu.

Când au văzut că este nevoie de ajutor pentru reparația școlii, localnicii nu au stat pe gânduri și s-au oferit să contribuie la reparații. Gestul lor l-a impresionat, dar nu l-a surprins pe primarul din comună, care spune că toți localnicii sunt solidari și întotdeauna sar unul în ajutorul celuilalt, fiind foarte uniți.

O fac chiar  bine și mai mult decât atât, nu numai la școală s-au mobilizat. S-au mobilizat și pentru doamna profesoară care e de aici din comună și e la turci la spital și are nevoie de ajutor și am văzut că toți s-au mobilizat. De la bătrân la tânăr, cadre didactice și pensionare, toți s-au mobilizat și ajută financiar”, a declarat primarul Eugen Nechita.

Tinerii și-au oferit competențele în mod gratuit. Astfel, școala a fost reparată cu bani din bugetul local, nemaifiind nevoie de inițierea unei achiziții pentru desemnarea unei firme care să facă lucrarea.

„Au zis: dați-ne materiale că noi, rezolvăm noi problema. Și m-a încântat chestia asta. Sunt și de ajutor și termin și mai repede și dau drumul la elevi la școală și le mulțumesc”, spune primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *