Caz înfiorător la Botoșani! Un bebeluș a fost legănat cu atâta putere încât a murit. Este incredibil ce s-a descoperit la autopsie

Un caz înfiorător s-a înregistrat într-o comună din județul Botoșani. Părinții unui bebeluș de numai câteva luni din Dimăcheni l-au legănat cu atâta putere încât micuțul a decedat marți dimineață.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz, iar autopsia a scos la iveală faptul că micuța a avut parte de o moarte șocantă: a murit din cauza zgâlțâielii din timpul legănatului.  Atât de puternic a fost legănată fetița încât creierul s-a lovit în interiorul cutiei craniene și a avut mai multe leziuni. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

„Dosarul a fost mai întâi văzut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani întrucât inițial s-a suspectat o infracțiune de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidență leziuni externe, motiv pentru care dosarul a fost înregistrat la noi. Ave, concluzii provizorii, medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie subdurală bilaterală. Este vorba de așa zisul sindrom al copilului zgâlţâit”, a declarat  prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte.

Sindromul copilului zgaltait grupeaza toate semnele si simptomele provocate de zguduirea cu putere a copilului in incercarea de a opri o criza de plans inconsolabil. Acesta cuprinde  leziuni ale mai multor organe, inclusiv hemoragii intracraniene, hemoragii retiniene, tulburari de vedere si fracturi. Gradul de afectare depinde de forta si durata zgaltairii.

Un nou caz scandalos la Botoșani! Un copil de trei ani și jumătate a murit în ambulanță. Tatăl: L-au luat viu și a ajuns mort

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *