Nicușor Curteanu- SJA Botoșani, despre cazul copilului de trei ani. „Nu a murit în ambulanță pentru că a fost preluat fără semne vitale de la aparținători”

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani, Nicușor Curteanu, susține că Rareș, băiețelul de trei ani jumătate din Hlipiceni, nu a murit în ambulanță, ci acesta a fost preluat fără semne vitale de cadrele medicale  de la rudele acestuia. 

Ambulanța trimisă de noi s-a întâlnit la jumătatea traseului pentru că confirmând că copilul are puls și respiră a plecat cu o mașină proprie, iar noi nu solicităm lucrul acesta, dar am agreat lucrul acesta pentru a scurta distanța. Echipajul cu asistent s-a întâlnit în localitatea Cerbu- Copălău, și la preluare a fost făcut un traseu, s-a monitorizat copilul electrocardiografic, care arăta sistolă, deci lipsa activității cardiace, deci, cu alte cuvinte, la data preluării din mașina unchiului am înțeles în care era copilul în prima ambulanță copilul era fără semne vitale. S-au început manevrele de resuscitare conform protocolului și a fost chemat în întâmpinare un echipaj cu medic, care a sosit în aproximativ jumătate de oră în localitatea respectivă, care a continuat resuscitarea până la spital. Ceea ce aș vrea să precizez este că copilul nu a murit în ambulanță pentru că el a fost preluat fără semne vitale de la aparținători din mașină”, a declarat Nicușor Curteanu. 

Totodată, cadrele medicale transmit condoleanțe familiei îndoliate. 

„Ne pare extrem de rău, suntem alături de familia îndoliată și le împărtășim durerea și vrem să îi asigurăm că nu suntem indiferenți când sunt asemenea cazuri privind alocarea resurselor”, a mai spus Curteanu.

Un nou caz scandalos la Botoșani! Un copil de trei ani și jumătate a murit în ambulanță. Tatăl: L-au luat viu și a ajuns mort

One thought on “Nicușor Curteanu- SJA Botoșani, despre cazul copilului de trei ani. „Nu a murit în ambulanță pentru că a fost preluat fără semne vitale de la aparținători”

  1. Profesioniști, cinste voua!! Cat merge masa la voi?? 5000-10 000??€€ Persoane fara scrupule. Cum poti trimite ambulanta cu asistent cand trebuie trimis echipaj medical de urgenta!!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *