Lucrările la UPU a Spitalului Județean ”Mavromati” vor începe pe 1 martie. Unde se vor muta Urgențele

Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean ”Mavromati” vor demara pe 1 martie. Decizia a fost luată, miercuri, de autoritățile județului, care s-au întâlnit cu reprezentanții Spitalului Județean și cei ai firmei care a câștigat licitația. Potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean, după trei luni de la debutul lucrărilor, timp în care se va construi extinderea clădirii, Unitatea de Primiri Urgențe se va muta în Secția de Diabet, urmând a fi creat un nou circuit pentru ambulanțe pentru a nu se intersecta cu organizarea de șantier.

„Înțelegem că v-ați punctat  toate detaliile tehnice și înțelegem că suntem de comun acord cu ordinul de începere a lucrărilor cu data de 1 martie. Doamne ajută și să pornim cu dreptul!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prezent la întâlnire, medicul Iulian Preda a ținut să facă un apel la colegii medici de familie, dar și la populația județului, în sensul că măcar pe perioada cât se va lucra la modernizarea UPU, să nu mai ajungă la Unitatea de Urgențe cazuri care pot fi tratate în ambulatoriu, ci doar cele cu adevărat grave. „Trebuie să facem un efort comun pentru ca în cel mai scurt timp să beneficiem și la Botoșani de condiții moderne de tratament”, susține, la rândul său, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană de 8,6 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *