Doi frați au fost arestați după ce au furat două mașini, la Botoșani și Galați

Doi dintre tinerii implicați în furtul unei mașini dintr-o curte din orașul Flămânzi, dar și a unei mașini din județul Galați au fost arestați preventiv. 

Doi frați, unul de 23 de ani și celălalt de 17 ani, au primit, duminică, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile din partea Judecătoriei Botoșani.  Mihai B. și Ștefan Petronel B. sunt acuzați de săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și furt calificat.

Un al treilea adolescent, de 17 ani, Teodor Cătălin B., a fost arestat preventiv la domiciliu.

Polițiștii susțin că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2021, ar fi pătruns în curțile a două locuințe, din orașul Flămânzi și ar fi sustras din prima curte un autoturism, iar în cea de a doua se afla un alt autoturiam din interiorul căruia ar fi sustras un lănțișor cu pandativ, din metal prețios.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, la data de 06 februarie a.c., a fost identificat autoturismul sustras, staționat, pe o strada din comuna Strunga, județul Iași.

La data de 12 februarie a.c., au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor trei tineri.

In urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre tineri a fost identificat, îngropat în solul din curte, lănțișorul cu pandativ reclamat ca fiind sustras.

De asemenea, asupra unui dintre tineri a fost identificată suma de 4600 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, unul dintre tinerii bănuiți de comiterea faptelor a predat polițiștilor cheia unui autoturism marca Land Rover Freelander, care era sustras din data de 10.02.a.c. de pe raza județului Galați.

Autoturismul a fost identificat și ridicat de polițiști, la aceeși dată, în orașul Târgu Frumos.

 

Trei tineri, reținuți de polițiștii din Botoșani, după ce au furat mai multe mașini. Percheziţii la locuinţele acestora

Solutia pe scurt: Admite, în parte, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 390/P/2021. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOANCĂ MIHAI, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și furt calificat, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 14.02.2021 până la data de 15.03.2021, inclusiv. În temeiul art. 243 alin. 2 şi 3 raportat la art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, alin. 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului minor BOANCĂ ȘTEFAN – PETRONEL, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și furt calificat, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 14.02.2021 până la data de 15.03.2021, inclusiv. În temeiul art. 230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor Boancă Mihai şi Boancă Ştefan – Petronel. În temeiul art. 243 alin. 1, art. 218 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul minor BULIGA TEODOR – CĂTĂLIN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și furt calificat, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 14.02.2021 până la data de 15.03.2021, inclusiv. În temeiul art. 221 alin.1 din Codul de procedură penală măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte situat în sat Boureni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *