Trei tineri din Botoșani, aflați în Germania, s-au infectat cu noua tulpină a COVID-19. Cadrele medicale ale DSP au fost alertate

Trei tineri din Botoșani, aflați în Germania, s-au infectat cu noua tulpină a COVID-19, iar autoritățile sanitare nemțești au transmis o alertă către Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Potrivit reprezentanților DSP, cei trei tineri, care au vârste de 18, 19 şi, repectiv, 28 de ani, se aflau la muncă în Germania. Ei au domiciliile în trei localităţi din judeţul Botoșani.

Cei trei au fost depistați pozitiv în timpul unor testări la care au fost supuși mai mulți muncitori aflați pe teritoriul Germaniei. Rezultatele testelor PCR au relevat că botoșănenii sunt infectați cu SARS-CoV-2. Aceștia au fost plasați în carantină, însă autoritățile germane au dispus aprofundarea analizelor de laborator în cazul lor. În aceste condiții, s-a stabilit că acestea sunt infectați cu noua tuplină de virus B1.1.7, asemănătoare celei din Marea Britanie.

Direcția de Sănătate Publică urmează să vadă dacă unii dintre contacții celor trei muncitori din Germania au legătură cu Botoșaniul. 

„Pentru moment nu avem mai multe date. Vor fi demarate anchete epidemiologice în toate cele trei cazuri. Alerta a venit din partea colegilor din ţara în care au ajuns cei trei. La teste a ieşit noua tulpină. Alături de persoana cu noua tulpină au fost şi cei trei din Botoşani. Urmează să stabilim exact în perioada imediat următoare”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Pericol! Noua tulpină a COVID-19 pare să fi ajuns la Botoșani. Localitatea în care există suspiciuni privind apariția virusului modificat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *