Meteorologii au făcut anunțul. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis, luni, o estimare a evoluției temperaturilor și precipitațiilor în intervalul 25 ianuarie- 7 februarie. 

Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade.

Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *