O femeie din Botoșani a lovit cu pumnul în față o polițistă. Vezi cum a fost pedepsită!

O tânără din Botoșani a fost condamnată, vineri, la un an și nouă luni de închisoare sub supraveghere, după ce, în luna iulie a anului trecut, a lovit o polițistă. Magistrații Judecătoriei Botoșani au dispus condamnarea Otiliei Elena Iftime, sub acuzația de ultraj. 

Botoșăneanca, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită vinovată în dosarul în care a fost acuzată că a lovit cu pumnul în față o polițistă. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanțele superioare.

Judecătorii din Botoșani au obligat-o pe agresoare să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunității fie la Primăria municipiului Botoșani, fie la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

De asemenea, ea va trebui să achite agentei de poliție daune morale de 10.000 de lei.

Otilia Elena Iftime a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani sub acuzația de ultraj ca urmare a faptului că pe 5 iulie 2020 a agresat o patrulă de poliție care intervenea pentru oprirea unei distracții într-un apartament din Parcul Tineretului care deranja vecinii.

Femeia de 30 de ani nu s-a supus solicitării acestora de a înmâna documentele de identitate.  În momentul în care i s-a adus la cunoștință că urmează să fie condusă la sediul Poliției a devenit recalcitrantă si agresivă cu forțele de ordine, pulverizând cu spray pentru insecte înspre aceștia.

În timpul imobilizării, aceasta a lovit agentul de poliție cu pumnul, în zona feței.

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpata Iftime Otilia-Elena, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj prev. și ped. de art. 257 alin. 1, 4 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 374 alin. 4, 375, 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice) și b (dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) Cod penal pe o perioadă de 2 ani. În temeiul art. 65 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice) și b (dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) Cod penal. În temeiul art. 91, 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Botoșani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depățește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatei să execute obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Botoșani în colaborare cu instituțiile din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare la Primăria mun. Botoșani sau la D.J.D.P. Botoșani.

 

Inedit! O polițistă din Botoșani i-a făcut cea mai tare declarație soțului său, de Ziua Îndrăgostiților: „În viața mea mai e…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *