Preot: De câteva luni de zile încerc să găsesc o logică în interdicția de deplasare pe timpul nopții și încă n-am găsit-o

bise

Foto: Crina Zamfirescu

Preotul Ioan Chirvasă susține că decizia autorităților de a interzice deplasările pe timpul nopții nu are nicio explicație logică. Părintele este de părere că astfel oamenii sunt obligați să circule pe timpul zilei mai mult, ceea ce presupune ca riscul de infectare să fie mai mare din cauza aglomerărilor. 

„De câteva luni de zile încerc să găsesc o logică în interdicția de deplasare pe timpul nopții și încă n-am găsit-o.Mă întreb: Ce risc de contaminare există dacă, între orele 23-05 mă plimb pe stradă. Pot fi interzise cluburile, cafenelele și alte întâlniri în număr mare, dar nu deplasarea. A interzice unui om să se deplaseze noaptea, când orașul e liber, înseamnă a-l determina să se deplaseze ziua, când orașul este full. Sunt oameni care vor să alerge sau alții trebuie să ajungă la diferite rude, alții poate vor să-și scoată cățelul la plimbare.De ce să nu poată face toate acestea? Măsura aceasta limitează răspândirea virusului sau dreptul meu de deplasare? În perioada de Urgență un tractorist a fost amendat că muncea pământul iar un muncitor a fost deasemeni amendat pentru că repara o instalație de irigat. Nu cumva în aceeași logică( ilogică) se încadrează și interdicția de deplasare pe timpul nopții? În anumite situații conjuncturale se iau și măsuri nejustificate și ineficiente, dar de ce sunt menținute, de ce nu se corectează? Oare de ce ne place să amplificăm povara pandemiei?”, spune părintele.

 

3 thoughts on “Preot: De câteva luni de zile încerc să găsesc o logică în interdicția de deplasare pe timpul nopții și încă n-am găsit-o

  1. Nu intelegeti, parinte? Cati ani au copiii dvs., parinte? Pai sa va explic. Fiul meu de 18 ani, cand nu era interdictia asta, venea acasa pe la 2-3 noaptea, nu facea nimic rau, dar statea in grupuri de 5-6-10 persoane, socializa. Acum, de cand este interdictia, la ora 22,55 este in casa. Ei, acum v-ati lamurit, dupa ce ati stat nelamurit luni de zile?????

  2. Adevarata fata a bisericii abia acum s-a aratat,in pandemie.Voi biserica ati fost cel mai rau lucru care s-a intamplat in pandemie.
    Ati incitat la nerespectarea legii si ati contribuit la raspandirea virusului.
    Si asta doar pentru a va mari bogatia fara numar de care dispuneti.
    Nu aveni nimic de-a face cu credinta ci doar cu imbogatirea voastra.
    Sa va fie rusine.

  3. D-voastra nu intelegeti ca intalnirile de noapte au devenit diurne? Daca noaptea se intalneau cate 10, ziua se intalnesc cate 20 prin simplul fapt ca toata lumea are nevoie de socializare. Se suprapun cei diurni cu cei nocturni pe acelasi spatiu. Nu s-au diminuat interactiunile intre oameni ci s-au condensat pe timp de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *