FOTO Un nou gest impresionant pentru familiile sărace făcut de profesorul din Botoșani care și-a dus elevii în excursie pe credit

Profesorul din Botoșani, Vasile Postolachi, cel care a făcut credit la bancă să își poată duce elevii în excursie, a desfășurat un nou proiect caritabil. În perioada 11 decembrie 2020-07 ianuarie 2021 s-a desfășurat, în cadrul proiectului transfrontalier Cartea unește inimi, activitatea filantropică ,,Omul care dăruiește, bucurii în dar primește”, activitate menită să aducă un strop de bucurie pe chipurile încercate de pe ambele maluri ale Prutului.

Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea domnului profesor Postolachi Vasile de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut în colaborare cu oameni cu suflet mare din România, Moldova și Spania. Astfel în data de 11 decembrie 2020 doamnele Grozinschi Olesea și Iațeniuc Angela, de la Liceul Teoretic Lipcani însoțite de doamna Natalia Zota au cumpărat alimente, dulciuri și chiar lemne pe care le-au împărțit unor familii fără posibilități materiale din Lipcani.

În perioada 19-22 decembrie 2020 Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut a împărțit alimente, dulciuri, jucării și brichete de foc unor familii fără posibilități materiale din satele Bajura, Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani, județul Botoșani.

De asemenea în data de 07 ianuarie 2021, neobositul părinte Aga Sergiu de la Biserica Românească din Orhei a împărțit daruri de alimente și dulciuri unor familii nevoiașe din satele Berezlogi și Hîjdieni, din raionul Orhei.

Deși suntem în plină perioadă de pandemie, mă bucur nespus că Bunul Dumnezeu a rânduit ca proiectul nostru Cartea unește inimi merge mai departe cu activitățile derulate atât în România cât și în Moldova. Și acest lucru ar fi imposibil fără implicarea unor neobosiți colaboratori pe care îi amintesc cu toată recunoștința: doamnele Grozinschi Olesea, Iațeniuc Angela de la Liceul Teoretic Lipcani, Zota Natalia (Lipcani) și părintele Sergiu Aga din Orhei. Nu în ultimul rând nu pot să nu îmi exprim recunoștința față de acei oameni cu suflet mare, care au făcut posibilă această activitate: Moga Adina-Liliana, Murariu Mădălin și Cătălina, Focșa Nelu și Cristina, Petrache Ana, Petrescu Stelian-Dan, Matei Ionuț și Luminița, Nenișcă Andrei și Sabina, Tanasă Florin și Andreea Evelina, Todoroscean Dragos, Zaharia Razvan si Ancuta, Marta T., Prosan Dana, M.R. M.C., M.B., R. C., A.C., și nu în ultimul rând si părintelui decan catolic Jose Antonio Badiola, care desi si spaniol si catolic nu a uitat să se gândească la Basarabia si Romania. Unii din acești oameni au donat alimente, alții mâncare caldă, alții jucării, alții bani și toate acestea adunate au adus o lacrimă de bucurie lui Hristos cel ascuns în oamenii nevoiași. Unii au fost ortodocși, alții au fost catolici, alții adventiști, unii români, alții basci (spanioli), însă toți mânați de aceeași dragoste de aproapele. E atât de îmbucurător să vezi cum dragostea de cei aflați în nevoi, unește oameni și sfărâmă bariere Să nu ne amintim de acești oameni, doar de Crăciun, să nu uităm că nimic nu Îl slăvește pe Dumnezeu mai mult decât grija față de cei nevoiași!”, ne-a transmis domnul profesor Postolachi Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *