„Viitorul energetic al orașului meu”-proiect Comenius derulat la Grup Scolar „Petru Rares”

Reuniune proiect Comenius
Reuniune proiect Comenius

În perioada 28 martie-1 aprilie, a avut loc cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat școlar multilateral Comenius Viitorul energetic al orașului meu (2010-2012). Reuniunea de proiect s-a desfășurat la Botoșani, la Grupul Școlar ”Petru Rares”. La activitătile din proiect au luat parte manageri, profesori si elevi din cele patru tări partenere: Polonia, România, Lituania și Turcia.

            În prima zi, agenda reuniunii a cuprins: prezentarea invitaților, o scurtă informare asupra sistemul educațional din Romania, prezentarea școlii, atelierul de lucru cu tema – Solutii energetice pentru viitor – energia solară, o vizită de documentare la centrala eoliană de la Bucecea cu tema Potentialul eolian al judetului Botosani și o vizită de documentare la Ipotești cu tema Eutrofizarea lacului Mihai Eminescu.

            În cea de-a doua zi au avut loc asistențe la ore de ecologie și fizică, activități de măsurare a energiei fotovoltaice, întâlnirea cu viceprimarul Municipiului Botoşani – Florin Gheorghiță, cu tema: „Proiecte ale autoritătilor locale care vizează utilizarea energiilor regenerabile”, o vizită de documentare la Stația de epurare Răchiti cu tema Protecţia calităţii apelor de suprafaţă precum și vizite de documentare la gospodării din Botoșani, cu tema: ”Avantajele utilizării solutiilor energetice alternative în gospodării”.

            În cea de-a treia zi a reuniunii ne-am deplasat la Hidrocentrala Stânca-Costești pentru o vizită de documentare cu tema Potentialul hidroelectric al judetului Botosani. La scoala a avut loc atelierul de lucru cu tema – Energiile alternative–avantaje si dezavantaje ale utilizării, după care s-au făcut vizite la mai multe obiective culturale din Botoşani.

            Pe parcursul celei de-a patra zile au avut loc următoarele activități: masa rotundă cu tema: ”Integrarea celulelor fotovoltaice. Solutii pentru un viitor luminos” – lucru la produsele proiectului, expoziția de machete si jucării fotovoltaice.

            La finalul reuniunii, a avut loc evaluarea proiectului cu ajutorul unor chestionare de  evaluare cu tema ”Energiile alternative”. De asemenea, au fost stabilite următoarele activități din proiect, iar seara a avut loc un spectacol cultural-artistic oferit de elevii scolii din România.

            Scopul reuniunii a fost acela de a face schimb de informaţii legate de modul în care fiecare şcoală derulează activităţile proiectului, de a face schimb de produse realizate de elevi, de a împărtăşi experienţa punerii în practică a unor  activități de către şcoala gazdă şi de a organiza  următoarea reuniune. S-a stabilit, de asemenea, de comun acord,  contribuţia la activităţi a  fiecărei ţări partenere, precum şi temele care vor sta la baza următoarei reuniuni de proiect ce se va desfăşura în luna mai,  în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *