Botoșănenii s-au plâns la Garda de Mediu, anul trecut, mai mult decât în ultimii zece ani

Garda de Mediu Botosani
Garda de Mediu Botosani

În perioada 01 ianuarie -31 decembrie 2020, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a înregistrat un numar de 178 de petiții (un maxim în ultimii 10 ani de activitate). Dintre acestea: 112 petiții au fost soluționate, în termenul legal,  48 petiții au fost redirecționate către alte instituții, întrucât au fost greşit adresate Gărzii Naţionale de Mediu, 12 pețiții au fost clasate, întrucât după trimiterea răspunsului s-a primit o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar, cu acelaşi conţinut și/sau nu au fost trecute datele de identificare a petiţionarului, 6 petiții sunt în termenul de soluționare.

Reprezentanții Gărzii de Mediu atraga atenția asupra unor câteva astecte importante  dacă vreți să adresați o petiție. În primul rând, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează.
Petiţiile greşit îndreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare autorităţilor sau instituţiilor publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiţionarul să fie înştiinţat despre aceasta.
Dacă după trimiterea răspunsului se primeşte o nouă petiţie de la acelaşi petiţionar, cu acelaşi conţinut, aceasta se clasează.
În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2GNM Comisariatul Județean Botoșani va limita pe toată perioada stării de alertă activitatea de preluare, în mod direct, a petițiilor/sesizărilor la sediul din mun. Botoșani, str. Vânătorilor, nr.2 jud. Botoșani.

Transmiterea acestora se va efectua DOAR în format electronic (mail: [email protected], fax 0231 580055) sau în format letric prin intermediul Poștei Române sau prin intermediul serviciilor de curierat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *