FOTO Povestea tinerei din Botoșani care deține în Irlanda o companie specializată în parfumuri de lux pentru bărbați. „Botoșaniul are și va avea pentru totdeauna un loc în inima mea”

Emma Georgiana Afrasani, o tânără din Botoșani, care locuiește în Irlanda, a reușit să pună bazele, prin forțele proprii, a unei companii de parfumuri de lux. Părinții acesteia, împreună cu sora sa Romina, au emigrat în Irlanda în urmă cu 23 de ani, dar copilăria și educația Emmei au fost influențate de stilul de trai și de viață românesc al familiei.

„Cu toate că m-am născut în Irlanda, școala pentru mine a fost mixtă. În timpul zilei mă duceam la școala normală de aici din Irlanda și când veneam acasă învățam împreună cu tatăl meu urmând programa și manualele românesti potrivite pentru vârsta mea. Acest lucru, bănuiesc eu, a contribuit la dezvoltarea mea ți m-a ajutat să devin persoana care răspunde la aceste întrebări”, ne-a povestit Emma.

Tânăra originară din Botoșani spune că studiul în două limbi a ajutat-o enorma atât în școala primară și liceu, cât și la facultate. Ea a absolvit, la Universitatea Nationala a Irlandei, Maynooth, la profilul Finanțe, iar în prezent este la master, pe profilul Finanțe.

Nu este ușor să stai la școală de dimineață până la ora 4 și apoi să faci teme  încă 2-3 ore în limba română. Tot acest studiu suplimentar m-a ajutat să îmi dezvolt o etică de muncă superioară. Când prietenii mei erau afară eu stăteam și învățam. Deși a fost greu când eram mică pentru că nu înțelegeam, am realizat valoarea adevărată când a fost timpul să dau BAC-ul și când am intrat la facultatea pe care mi-am pus-o în plan. Atunci cred că s-au văzut roadele muncii mele, când la 16 ani am dat BAC-ul, și două luni mai târziu, la 17 ani, am intrat la facultate și eram cea mai tânără studentă din anul acela”, ne-a dezvăluit botoșăneanca.

Inclusiv când venea în vacanță la Botoșani, Emma făcea pregătire cu profesorul de matematică Gheorghe Oniciuc, iar acest lucru, spune ea, a ajutat-o enorm.

Părinții săi au o afacere în domeniul frizeriilor

Părinții săi au dezvoltat o afacere în domeniul frizeriilor, la ora actuală având șapte astfel de saloane. Emma a stat de mică pe lângă ei și i-a ajutat. Astfel, a descoperit că există o oportunitate în a creea un parfum doar pentru bărbați.

O dată ce am văzut că există un gol pe piață, mi-am pus în plan să fac un parfum doar pentru bărbați. La început a fost greu, dar cu foarte multă muncă de informare în primă fază, apoi de cercetare, am ajuns la punctul ca la aproximativ un an și jumatate, să creez acest brand dedicat exclusiv bărbaților”, spune tânăra.

Investiția inițială a fost acoperită doar din banii săi după ce, în decursul mai multor ani, a vândut nenumărate tablouri, în diverse țări, dar a oferit și meditații studenților contra cost. Astfel, tot ce a câștigat vreodată a investit în Akrasia, o companie exclusiv pentru bărbați.

La început toată lumea a privit noul produs cu “suspiciune”, în primul rând datorită faptului (presupun eu) că sunt atât de tânără și în al doilea rând, datorită faptului că sunt nouă în domeniu. Consider că neavând experiența unui producător deja stabilit pe piață mi-a influențat deciziile, și nu am mers atât de mult pe ideile standard. în zilele noastre, majoritatea brandurilor pun accentul pe industria de frumusețe feminină. Industria de frumusețe pentru bărbați, din motive istorice a fost doar în umbra celei feminine și a fost doar o extensie a acesteia. Bărbații sunt niște ființe cu nevoi simple și marile companii au înteles că nu au de câștigat de pe urma lor. Akrasia a fost creată pentru a le oferi bărbaților atenția de care au nevoie și pe care o merită, unde nevoile bărbaților sunt principala  noastră prioritate. Ce înseamnă Akrasia? Akrasia este slăbiciunea voinței, o stare mentală de a acționa împotriva unei judecăți mai bune”, ne-a declarat tânăra.

Noul parfum lansat pe piață de compania tinerei poartă denumirea ‘In Virtute’, denumire ce provine din Latină. Tradus direct este  însușirea morală pozitivă a omului și reprezintă ceea ce este mai bun în oameni. Parfumul aduce note persistente de piele și tutun, cu  tonuri subtile de scorțișoară, lămâie și mușețel.

„Când mă gândesc la Botoșani îmi vin în cap o grămadă de amintiri frumoase”

Deși are o afacere în Irlanda, este acolo alături de părinții și sora sa, Emma are o sumedenie de amintiri din Botoșani și își recunoaște cu mândrie proveniența. De la părinții săi a învățat să își iubească originile, tradițiile etc.

Când mă gândesc la Botoșani îmi vin în cap o grămadă de amintiri frumoase, veri petrecute la bunici și o grămadă de prieteni care cel mai probabil vor rămâne pe viata. Părinții mei sunt niște persoane care își iubesc țara cu adevărat, aveam în toate locațiile noastre un steag al României. În fiecare vară, părinții mei mă duceau în România să petrec vacanța de vară la bunici, lângă Botoșani. Sunt o grămadă de lucruri pe care în Irlanda nu aș fi avut posibilitatea să le fac, însă le-am făcut în România. De la culesul viei, la făcut vinul cu bunicul; de la mers la treierat la sfârșitul primăverii, la stat seara la poartă cu prietenii din sat. Pot să spun că am avut o copilărie veselă și plină de peripeții. Botoșaniul are și va avea pentru totdeauna un loc în inima mea”, a povestit, pentru BotoșaniNews, tânăra.

Emma Georgiana este foarte mulțumită de felul în care decurge vânzarea produselor sale, dar spune că mai are de lucrat la companie pentru că, speră ea, în timp va rivaliza cu titanii industriei frumuseții.

„În primul rând vreau să duc la maturitate businessul cu care am început, Akrasia Fragrances, și să finalizez studiile printr-un doctorat, tot în finanțe. Pasul spre doctorat îl voi face anul acesta, odată ce îmi termin masteratul”, ne-a mărturisit tânăra botoșăneancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *