FOTO Povestea emoționantă a unei tinere din Botoșani care a învins cancerul, apoi a devenit vicecampioană la Jiu-Jitsu brazilian

Are numai 22 de ani, dar a trecut prin mai multe greutăți decât mulți dintre noi într-o viață întreagă și a reușit să treacă victorioasă peste toate, iar cea mai recentă reușită a sa a avut loc  la Campionatul European de Jiu-jitsu brazilian care s-a ținut la Lisbona, Portugalia, în cadrul căruia a câștigat titlul de vicecampioană europeană la categoria 58 de kilograme.

Se numește Bianca Roșca, este născută pe 16 martie 1997, la Botoșani, și după o copilărie plină de greutăți a fost nevoită să se mute în Italia alături de mama și fratele ei, la Palermo, sperând cu toții la o viață mai bună.

„Trăiam într-un sat sărac, mama mea avea un salariu cu puțin peste 200 de euro. Apoi părinții mei s-au despărțit și mama a decis să plecăm”, povestește tânăra noastră conațională pentru Giornale di Sicilia.

Viitorul Biancăi începea să pară promițător după primii ani petrecuți în Italia. Inteligentă, frumoasă și ambițioasă încă din adolescență, avea de gând să urmeze cariera de model și a câștigat la un moment dat și un concurs de frumusețe: Miss Reginetta d’Italia.

Nimeni nu se aștepta însă ca Bianca să se lovească de una dintre cele mai grave boli de care se poate lovi un om în viață, cu atât mai puțin în anii adolescenței: în 2014 medicii au descoperit că tânăra româncă avea cancer la plămâni. Bianca și mama ei, Ionela, au pornit imediat spre Milano după aflarea diagnosticului pentru o vizită medicală mai detaliată, de specialitate, iar rezultatul a fost dramatic:

„Medicul mi-a spus că dacă nu mă operez îmi mai rămân două săptămâni de trăit. Astfel au intervenit de urgență, erau 20 de medici în sala de operații”, își amintește conaționala noastră.

Pentru a-i salva viața, doctorii au fost nevoiți să-i îndepărteze un plămân, dar lupta ei nu se terminase încă. A trebuit apoi să lupte cu cancerul ani la rând, până în urmă cu câteva luni când a reușit să-l învingă, deși medicii vor continua să o țină sub observație pentru a fi siguri.

„Pentru mine nu a fost o perioadă ușoară, boala pe care am avut-o te face să te închizi în tine însuți și provoacă daune semnificative la nivel psihologic. Norocul meu a fost că în timpul luptei mele cu cancerul l-am găsit pe maestrul Ruben Stabile (din echipa Cicero Costha, precizează sursa citată – n.r.) care m-a ajutat mult să înving boala. Datorită ajutorului său și antrenamentelor acum reușesc să evit să mai merg cu acea oribilă butelie de oxigen după mine”, povestește Bianca.

Românca noastră este modestă însă și nu evidențiază faptul că a reușit totuși o performanță mult mai mare decât aceea de a se elibera de butelia de oxigen: luni, 20 ianuarie 2020, Bianca a câștigat titlul de vicecampioană europeană la Jiu-Jitsu brazilian, categoria 58 de kg, în condițiile în care respiră cu un singur plămân. Iar drumul ei spre succes continuă, tânăra declarând că țintește spre obiective mai mari pe viitor.

„Vreau să-l fac și mai mândru pe maestrul meu și sunt fericită că am reușit să trec peste toate, nu trebuie să ne dăm bătuți niciodată”, a mai declarat ea.

Într-o postare publicată în urmă cu câteva minute pe pagina ei Facebook, Bianca a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în această luptă aprigă pe care a dus-o cu viața.

„Mii de mulțumiri maestrului meu, Ruben Stabile, care m-a pregătit, m-a suportat și a crezut în mine și mulțumesc colegilor mei de antrenament pentru că nu le e întotdeauna ușor să se antreneze cu mine. Mulțumesc mamei mele, Ionela Prodan, care îmi este alături și mă susține mereu, mai ales pentru că m-a adus până aici. Mulțumesc și Suprema Boxe (școală de box din Palermo – n.r.) de la care fiecare maestru îmi este alături și mă urmărește și mulțumesc Roberta Gaia Fertitta care îmi permite să lipsesc de la muncă pentru a urma acest vis al meu. Mulțumiri infinite tuturor.”

La fel de emoționant a fost și răspunsul mamei sale la aceste mulțumiri ale tinerei sportive:

„Bianca, iubirea mea, a fost foarte greu de parcurs drumul nostru. Marea războinică ești tu, viața mea și trebuie să-ți mulțumesc eu pentru forța și curajul pe care mi le-ai dat, că devenisem atât de mică din cauza fricii. Tu ne-ai demonstrat că în viață trebuie să luptăm, să credem, să fim tari. Mulțumesc, mare campioană a bucuriilor pe care le aduci în inima mamei tale”, a scris Ionela.

Sursa: jurnalemigrant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *