FOTO! 15 percheziții domiciliare la Botoșani. Mascații au ridicat 12 arme și peste 900 de cartușe

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au ridicat în vederea continuării cercetărilor 12 arme letale și două neletale, precum și peste 900 de cartușe deținute ilegal sau în condiții necorespunzătoare, în urma unor percheziții efectuate în județul Botoșani, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Având în vedere  cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, comise în perioada septembrie-noiembrie., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în executare 15 percheziții domiciliare pe raza județului Botoșani, la persoane bănuite de comiterea faptelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase precum și din cadrul Biroului de Investigații Criminale, a Secției de Poliție Rurală nr. 1 și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a precizat Nenișcu.

Cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 12 arme letale deținute legal și două arme neletale deținute ilegal și păstrate necorespunzător, 958 de cartușe, deținute ilegal sau în condiții necorespunzătoare, precum și un trofeu de vânătoare deținut ilegal.

Pentru păstrarea necorespunzătoare a armamentului și muniției legal deținute au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 295/2004, în cuantum de peste 16.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de deținere, de port și folosire a armelor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să se dipună măsuri, a mai spus Nenișcu.

În documentarea activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *