Două taxe vor crește anul viitor. Anunțul făcut de primarul municipiului Botoșani

Două taxe vor crește anul viitor, a anunțat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Este vorba de taxa privind locul de parcare, pentru care s-a făcut propunerea de creștere de la 138 lei pe an 172 lei pe an.

Propunem această majorare în vederea constituirii unor sume care să ne permită să mai amenajăm locuri de parcare. Este solicitarea cetățenilor, să avem mai multe parcări în municipiul Botoșani”, a precizat Cosmin Andrei.

A doua taxă care va crește în 2021 este cea de salubrizare. Aceasta ar urma să crească de la 13,40 lei pe lună de persoană la 14,60 lei.

Creșterea este motivată de faptul că trebuie să plătim economia circulară, pentru că nu colectăm selectiv. Sunt sume foarte mari și cu greu am putut ajunge la nivelul acesta. În mod normal ar fi trebuit ca taxa să fie 16-17 lei, dar influența era mare și nu era suportabilă pentru cetățeni. Și am reașezat sumele cu o previziune mai optimistă, că vom colecta mai bine gunoiul anul viitor, astfel încât să putem menține doar 14,60 lei”, a adăugat Cosmin Andrei.

Noile taxe și impozite locale pe anul 2021 vor fi supuse spre aprobare în ședința din 22 decembrie. 

One thought on “Două taxe vor crește anul viitor. Anunțul făcut de primarul municipiului Botoșani

  1. Aceeasi explicatie vesnica la fiecare majorare de preturi, ca se maresc pt. a putea inmulti locurile existente si pentru a colecta mai eficient. Aceeasi Marie cu excroci noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *