Compartimentul pediatrie a unei secții exterioare din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” își suspendă temporar activitatea. Vezi motivul!

medic familieCompartimentul pediatrie a Secției Exterioare Darabani din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” își suspenda temporar activitatea, începând cu 14 decembrie. Decizia a fost luată de conducerea Spitalului Județean, după ce singurul medic pediatru de la Darabani, Tania Aroșoae, s-a pensionat. 

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că,  copii  care se prezintă la camera de garda a Sectiei Darabani vor beneficia de asistență medicală de urgență acordata de medicul de la secția Interne, iar cazurile grave sau complicate vor fi trimise la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Dorohoi sau la Sectia de Pediatrie a  Spitalului Judetean de Urgenta ”Mavromati” Botoșani.

Conducerea Spitalului Judetean face toate demersurile necesare pentru încadrarea – transferul ori delegarea unui medic specialist pediatru in vederea asigurării asistenței medicale pentru copiii din localitățile arondate”, a precizat Asaftei.

Locuitorii orașului Darabani se tem că după pensionarea singurului medic pediatru, Secția exterioară se va închide.

Având în vedere că nu mai este medic, secția exterioara urmează sa se închidă, iar ulterior sa se desființeze . Deschisa acum câtiva ani cu fast de oficiali, se pare ca acum cei 40000 de oameni din jurul orașului Darabani, cu posibilități materiale mai reduse, dar și în aceste vremuri de pandemie, rămân fără asistență medicală”, a declarat un cetățean din Darabani pentru BotosaniNews.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *