PSD: Cîțu versus Rafila – premier: creșterea infectărilor, a șomajului și a datoriilor versus testare în masă, acces la sănătate și educație și salvarea locurilor de muncă

Constantin Pătrăuceanu, nou parlamentar ales din partea PSD Botoșani a declarat astăzi că, alături de colegii săi, se va lupta până la capăt pentru a onora votul și încrederea oamenilor pentru a prelua guvernarea țării, așa cum majoritatea alegătorilor a decis.

E o certitudine că românii vor schimbarea și au votat pentru acest lucru. Dacă erau mulțumiți de guvernarea de dreapta Iohannis-Orban votau în consecință și PNL câștiga alegerile. Însă, prin votul majorității, PSD este câștigătorul și are fără nicio îndoială soluții de guvernare incomparabil mai bune față de Noul CDR, alianța de dreapta PNL-USR-PLUS-UDMR. Cu Florin Cîțu premier, așa cum acesta a declarat după ce a preluat guvernarea prioritatea nu este nici sănătatea, nici educația și nici antreprenorii de la nivel local. Prioritatea liderului PNL este, așa cum a demonstrat la Ministerul Finanțelor, împovărarea românilor cu împrumuturi pe mai multe generații, fără să se simtă vreo creștere a nivelului de trai. În schimb, premierul PSD, profesorul și medicul Alexandru Rafila, are soluții clare pentru lupta împotriva pandemiei și pentru a pune în practică programul de guvernare al PSD pentru salvarea vieții românilor, a educației copiilor noștri și a afacerilor IMM-urilor de la nivel local”, a declarat deputatul social-democrat.

Guvernarea de dreapta înseamnă lupta pe funcții și putere, netransparență, negocieri subterane, lipsa de preocupare față de problemele românilor. Guvernarea de stânga înseamnă seriozitatea și competența garantate de personalitatea medicului și profesorului Alexandru Rafila, planul articulat și concret pentru rezolvarea problemelor românilor, profesionalism, măsuri urgente, soluții concrete pentru fiecare domeniu și fiecare categorie socio-profesională.

Iohannis și Noul CDR se bat pe împărțirea ciolanului în timp ce românii mor pe capete. Nu se fac teste, nu se întrerup lanțurile contaminării, nu mai sunt locuri la ATI, spitalele se sufocă. Este o realitate crâncenă care ar impune rapid un guvern profesionist, așa cum PSD a propus, cu profesorul Rafila prim-ministru. Dacă Iohannis și partidele noului CDR nu se vor trezi și vor continua ciolaniada, alte zeci de mii de români vor cădea pradă pandemie! Sărăcia se adâncește. Prețurile cresc continuu și veniturile scad, în condițiile în care peste 1,6 milioane de contracte de muncă au fost desființate în ultimele 9 luni. Toate aceste probleme au fost generate de Guvernul PNL, care a refuzat să ajute firmele românești și a blocat aplicarea legii care majora salariile profesorilor, dubla alocațiile copiilor și creștea pensiile”, a subliniat Constantin Pătrăuceanu.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *