Anchetă a procurorilor din Botoșani. Doi bărbați sunt acuzați de evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor S.I. din oraşul Hîrlău, județul Iaşi şi M.C., din municipiul Botoşani, ambii cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

Faţă de inc. S.I. s-a reţinut că, în perioada 01.12.2014-30.04.2016, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, a dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de la mai multe societăţi comerciale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 881.664 lei, reprezentând TVA deductibil. De asemenea, în cursul anului 2014, inc.  S.I. a stabilit în mod fictiv sediul aceleiaşi societăţi comerciale, cu scopul de a se sustrage de la controlul fiscal.

Faţă de inc. M.C. s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2014-mai 2015, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, a dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale reprezentând achiziţii care nu aveau la bază operaţiuni reale, precum şi a unor cheltuieli de deplasare externă pentru care nu s-a făcut dovada realizării efective, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă totală de 614.410,80 lei, respectiv TVA – 475.048,80 lei şi impozit pe profit – 139.362 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *