Reacția Poliției în scandalul câinelui împușcat la Dângeni. Oamenii legii au întocmit trei dosare penale

Polițiștii botoșăneni susțin că au întocmit trei dosare penale în urma scandalului de la Dângeni, care a avut loc pe 1 decembrie, după ce un câine ar fi fost împușcat de un vânător. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Botoșani, Delia Nenișcu, la data de 01 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au fost solicitați prin apel 112 să intervină pentru aplanarea unui conflict, pe raza comunei Dângeni. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat în drumul comunal DC 17, un grup de cinci bărbați, care agresau un bărbat de 45 de ani din municipiul Botoșani.

Pentru aplanarea conflictului și dispersarea persoanelor, s-a intervenit cu spray-ul iritant lacrimogen. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei cinci bărbați au pornit în umărirea victimei întrucât aveau informații că aceasta, în calitate de vânător, le- ar fi împușcat un câine, rasa ciobănesc carpatin, pe care îl aveau la stâna de pe raza localității Hulub.

S-a procedat la controlul autovehicului persoanei vătămate, ocazie cu care nu a fost identificat leșul de câine la care făceau referire cei care au solicitat
intervenția polițiștilor.  În aceeași zi, persoana vătămată a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că cei cinci bărbați care l-au agresat, i-au distrus geamul autoturismului.

La data de 02 decembrie 2020, a fost identificat leșul unui câine, rasa ciobănesc carpatin, pe un teren din apropierea satului Iacobeni, de către proprietarul acestuia, iar la data de 03 decembrie 2020, proprietarul, împreună cu polițiști din cadrul SAESP l-au predat DSVSA Botoșani pentru examinare.

Ulterior, s-au întocmit trei dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, întrucât bărbatul de 45 de ani din municipiul Botoșani a suferit leziuni corporale în urma loviturilor aplicate, precum și pentru infracțiunile de uz de armă fără drept și uciderea animalelor fără drept, fapte sesizate de bărbatul de 51 de ani, proprietarul câinelui.

Cercetările sunt continuate pentru infracțiunile menționate mai sus, fiind preluate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună măsuri legale.

Scandal de proporții la Botoșani! Vânătorul acuzat de un tânăr că ar fi împușcat un câine spune că a fost agresat. „Mi-au distrus mașina și m-au atacat cu topoare de față cu polițiștii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *