Scandal de proporții la Botoșani! Vânătorul acuzat de un tânăr că ar fi împușcat un câine spune că a fost agresat. „Mi-au distrus mașina și m-au atacat cu topoare de față cu polițiștii”

Lovitură de teatru în cazul scandalului legat de împușcarea unui câine, la Dângeni. Vânătorul din Botoșani, Liviu Hașcu, acuzat de un Ionuț Zahariuc că ar fi împușcat un câine de la o stână, spune că a fost urmărit și agresat de tânărul respectiv împreună cu alți indivizi. Hașcu este administratorul unei firme și deține un adăpost privat pentru câini. Practic, acesta duce la adăpost toți câinii pe care îi găsește fără stăpân, sunt accidentați, loviți, bătuți etc. Bărbatul susține că a participat la o partidă de vânătoare, dar sub nicio formă nu a împușcat vreun caine. 

Ba mai mult, acesta susține că a fost urmărit, blocat în câmp cu mașina, agresat, iar mașina i-a fost vandalizată de cinci indivizi cunoscuți ai tânărului care, spune el, îl denigrează pe rețelele de socializare. 

Am aproximativ 15 ani de când salvez cățeii străzii. Vă puteți interesa despre mine la absolut orice cabinet veterinar ca să vă spună câți bani cheltuiesc eu lunar cu cățeii pe care îi iau de pe stradă. S-a organizat o vânătoare la capră, iepure și automat este și combatere. Toți colegii mei știu următorul lucru: cât sunt eu pe un fond de vânătoare sau unde sunt eu, nimeni absolut nu va trage la niciun cățel. Dacă este un câțel pe fond de vânătoare, eu îl voi prinde și îl voi lua. Am ajuns la o înțelegere. Venind înapoi de la acțiunea de vânătoare, unde s-a împușcat legal o capră și un iepure, văd un cățel, fără lesă, fără jujău, fără absolut nimic care fugărea o capră. […] Am luat lesa din mașină și am plecat să prind acel cățel. În timpul acesta a apărut un individ cu un Mercedes Sprinter, cred că era tatăl celui care a făcut postarea, și a venit la mine și a spus: E câinele meu! De ce mi-ai împușcat câinele?- și i-am zis în felul următor: vezi cumva la mine armă în mână, ți se pare că lesa este o armă”, povestește bărbatul. 

Între timp, omul a sunat la 112 și a anunțat că vânătorul i-a împușcat câinele. Liviu Hașcu spune că și-a continuat drumul, dar la un moment dat, individul respectiv a început să îl urmărească atât pe el, cât și pe o altă colegă, care trebuia să ducă gonașii acasă. Apoi, un autoturism Porsche Cayenne i-a blocat calea, iar din interior au coborât cinci persoane cu bâte și topoare.

„Am blocat portierele la mașină și dumnealor au început să tragă de portiere, să dea cu pumnii și picioarele, au dat cu bâta, cu toporul, mi-au găurit mașina. […] Dacă nu dădeam înapoi, cred că se întâmpla mult mai rău. Am sunat la 112 și am anunțat. Am întâlnit un echipaj de poliție, iar în momentul în care am coborât din mașină, cele cinci persoane m-au atacat și lovit de față cu polițiștii. Copiii care erau în mașină au spus că inclusiv cu barda în cap mi-au dat. Am o mână ruptă, contuzii, sunt lovit la față, cu pumni, picioare și tot ce au prins. Colega care era cu mine a fost și ea agresată verbal, de față cu poliția”, povestește vânătorul. 

În plus, câinele mort a fost găsit la aproximativ 20 de kilometri distanță, iar bărbatul nu ar fi avut cum să ajungă acolo din moment ce era urmărit, spune el. Acesta a contactat deja o firmă de avocatură și este dispus să facă totul pentru a se face dreptate. El susține că îi va da în judecată pe indivizii agresori pentru urmărire, tentativă de omor și distrugere, dar și pentru denigrare.

Vânătorul spune că deseori se plimbă seara pe fondul de vânătoare și de câteva ori i-ar fi spus bărbatului din Mercedes, pe care îl întâlnea având grijă de ori, să le pună câinilor un jujău, iar acesta se arăta revoltat de sfatul acestuia. 

„Eu și colegii mei nu am făcut acest lucru, mi se pare ceva îngrozitor, dar nu bag mâna în foc pentru alți vânători, nu ține de mine”, spune bărbatul, care va merge până în pânzele albe, fiind hotărât să i se facă dreptate. El susține că nu vrea despăgubiri, ci numai ca cei vinovați să răspundă în fața legii pentru fapta lor.

Vă reamintim că un tânăr a oferit recompensă de o mie de euro pe Facebook pentru a găsi un câine împușcat. El a postat și un clip video cum a blocat în câmp mașina vânătorului pe care îl acuză că ar fi săvârșit oroarea.

VIDEO Revoltă la Botoșani! Un tânăr a chemat poliția după ce un vânător i-ar fi împușcat câinele

3 thoughts on “Scandal de proporții la Botoșani! Vânătorul acuzat de un tânăr că ar fi împușcat un câine spune că a fost agresat. „Mi-au distrus mașina și m-au atacat cu topoare de față cu polițiștii”

  1. Omul acesta spune adevarul. Nu ar face rau nici unui caine care l-ar musca. Va rog sa luati urgent atitudine fata de animalele care l-au agresat de fata cu politistii. Au spart geamurile la masina in care se aflau minori. Urmariti postarile lor de pe retelele de socializare sa vedeti cum se lauda. Dupa nume majoritatea sunt braconieri care deja roiau astazi pe acel fond de vanatoare. Sper sa plateasca animalul ca tot se lauda ca ARE MULTI EURO.

  2. NISTE CIOBANI CARE ORICUM PASUNEAZA ILEGAL PE TERENURILE OAMENILOR…….MA MIR CUM PE 4 HA POT PASUNA SUTE DE OI …..SI ASTA E NIVELUL DE CULTURA …MANA PE TOPR SI OMOARA LUMEA …OARE POLITIA DE CE NU ISI FACE TREABA …..IN MOD NORMAL TREBUIAU ARESTATI PE LOC PENTRU VIOLENTE…PORT DE ARMA ALBA SI ULTRAJ …FIINDCA SI POLITISTII AU FOST AMENINTATI………DAR BINE CA AU FB SI SE POZEAZA CA TIPICUL GHERTOIULUI CU ,,BMW,, ……………DE SCRIS ………..AU CAM LIPSIT DE LA SCOALA ……SAU AU ,,SCOALA V(I)EȚII ,,

  3. Aceste gunoaie ,care se autodenumesc crescatori de oi ,fiind crescator se intelege sa cresti oi pe terenul tau nu pe terenul altora pe care il pasunezi abuziv au sfidat o tara intreaga cu comportamentul marlanesc afisat ,lovirea acelui vanator in fata politistilor, distrugerea geamurilor masinii in care se aflau copii, urmarirea unei femei si injuriile adresate pentru simplu fapt ca a luat atitudine ,nu cred ca mai trebuiau sa fie liberi. Apropo, la Dangeni ,multa lume este revoltata ca acesti indivizi cu turma lor le distrug terenurile fiind adusi de un individ pe nume Vizitiu si niste betivi de la Comcereal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *