Doliu! Cunoscut botoșănean, mort la 42 de ani. A pictat sute de icoane și a restaurat mai multe biserici

Un botoșănean de 42 de ani a murit, joi, în urma unui infarct. Este vorba despre Constantin Livadaru, omul care a pictat sute de icoane și a restaurat mai multe biserici. Moartea sa a îndoliat lumea culturală din Botoșani și nu numai.

„A murit un bărbat frumos ca un Adonis, cumințit de iubirea nevestei dragi, pătruns de religie și de autentica credință, prețuit de un profesor aparte, Stanciu Gheorghe, de un prieten de suflet precum artistul Liviu Șoptelea, de colegi artiști ori prieteni… de ocazie…Constantin Livadaru… Viața unește, oameni limitați și moartea … despart… Lumina acestui OM frumos, confundat cu Dumnezeu după o agapa amicala la Tabăra de la Mănăstirea Agafton, rămâne. Un participant la o tabără, într-o ,,incetosata ” noapte, întâlnindu-se cu îngerul de acum – Costică, exclamă extaziat și profund emoționat de fizionomia bonomo-divină a acestuia: O, Doamne!… Nu , eu sunt doar… Costică… răspunde el… Cei care au fost acolo, atunci, au trăit clipă… eu relatez doar povestea… poveștilor … Trebuia să aduci lucrări la Anuală… până pe 8 decembrie… Las că ne întâlnim noi … trebuia să te ții de cuvânt, da…?!”, a transmis Ana Coșereanu.

Constantin Livadaru a absolvit Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și Universitatea de Artă „George Enescu” din Iași, specializarea restaurare și conservare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *