Centrul de Transfuzii Botoșani deschis, luni, la cererea donatorilor. Vor să doneze sânge pentru medicul Radu Malancea

Centrul de Transfuzii Sanguine Botoșani este deschis, luni, la cererea donatorilor. Foarte multe solicitări au venit din partea botoșănenilor, care vor să doneze sânge pentru medicul Radu Malancea, aflat în stare gravă la un spital din Iași.

Astfel, centrul își reia activitatea chiar dacă, conform legii, acesta trebuia să fie închis timp de două zile, în minivacanța de 1 Decembrie.

„Ca urmare a solicitarilor venite din partea mai multor persoane de a dona pentru domnul doctor, MÂINE, 30.11.2020, Centrul De Transfuzie BT  VA FI DESCHIS! NU UITATI:consumați un mic dejun usor si hidratati-vă”, este mesajul transmis de reprezentanții centrului.

Medicul Radu Malancea, care a suferit, duminică, o disecție de aortă, va fi supus, luni dimineață, unei operații pe cord deschis. El a fost dus cu ambulanța, intubat și sedat, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, medicii stabilizându-l.

Intervenția chirurgicală va fi efectuată de o echipă condusă de unul dintre cei mai buni specialiști în cirurgie cardio-vasculară, medicul Grigore Tinică, care este și managerul institutului ieșean.

Radu Malancea, în vârstă de 61 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți medici din Botoșani. El a fost până de curând managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Radu Malancea, supus unei intervenții chirurgicale. Va fi operat pe cord deschis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *