Medicul Radu Malancea are nevoie urgent de sânge. Apel către toți cei care pot să doneze

Dr. Radu Malancea are urgent nevoie de sânge B 3 pozitiv. Cei care au această grupa sanguină și pot să doneze  sunt rugați să meargă la centrul de transfuzii Botosani (sau Iași). Trebuie să specificați – pentru Radu Malancea. Se poate dona începând cu miercuri dimineață.

„Domnul doctor Radu Malancea are urgent nevoie de sânge B 3 pozitiv sau O 1. Prietenii mei tineri si foștii elevi, care au această grupă sanguină sunt rugați să se prezinte la centrul de transfuzii Botosani (sau Iași). Vă rog să specificați – pentru doctorul Radu Malancea. Salvați viața unui om care a salvat atâtea vieți! Vă rog!”, este mesajul transmis de Ada Macovei.

Medicul a suferit, duminică, o disecție de aortă și a fost transferat la Iași. Cunoscutul ortoped botoșănean, în vârstă de 61 de ani, a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

El a fost preluat o o ambulanță și dus la Iași, în condițiile în care elicopterul SMURD nu a putut decola din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Inițial, autoritățile sanitare din Botoșani au avut intenția de a-l transfera pe Malancea la o clinică din Timișoara, însă avionul care ar fi putut efectua acest transport nu este disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *