Botoșănean condamnat pentru că s-a „împărtășit” din vinul pentru mănăstire, apoi a urcat la volan

Un bărbat de 41 de ani, din comuna Vorona, a mers în județul Vrancea pentru a cumpăra vinul necesar de hramul mănăstirii din localitate, dar la întoarcere a degustat vinul până s-a făcut criță, iar când mai avea puțin până la destinație a fost tras pe dreapta de polițiști.

Totul s-a petrecut în martie 2019, când bărbatul a vrut să ajute Mănăstirea Sihăstria Voronei cu vinul necesar pentru 25 martie, când e hramul lăcașului de cult. A luat 200 de litri de vin din Vrancea, iar la întoarcere a decis să îl deguste.

La Copălău, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, respectiv o îmbibaţie de 2,23 g%o alcool pur în sânge, la prima probă biologică şi 2,01 g%o alcool pur în sânge la a doua probă biologică.

Acum, magistrații l-au „iertat” oarecum și i-au dat o pedeapsă de un an de închisoare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar cu suspendare. El se află însă sub supraveghere și va trebui să urmeze programe de reintegrare socială și să facă muncă în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *