Klaus Iohannis: Iată că avem un impact al măsurilor din octombrie. Cam de două săptămâni avem o plafonare vizibilă a numărului de infectări noi

Președintele Klaus Iohannis face din nou la responsabilitatea cetățenilor și cere respectarea, în continuare, a măsurilor anti-COVID. Șeful statului a declarat că „de 2 săptămâni avem o plafonare vizibilă a numărului de infectări noi”, dar „pe de altă parte, plafonarea la 10.000 de cazuri e mult prea sus”, scrie Observatornews.ro.

„Iată că avem un impact al măsurilor din octombrie. Cam de două săptămâni avem o plafonare vizibilă a numărului de infectări noi. Pe de altă parte, vedem că trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut datorită măsurilor din octombrie, nu de acum.

Plafonarea la 10.000 de cazuri e mult prea sus. Avem un număr mult prea mare la ATI și un număr mult prea mare de decese și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a în vigoare luni (n.r. 9 noiembrie).

Vă cer răbdare și respectarea regulilor. Va trebui să așteptăm două săptămâni până când vom vedea efectele dorite – reducerea mortalității, a internărilor, a infectărilor.Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a declarat Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 10.142 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 121 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.152 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, fiind cel mai mare număr înregistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *