Învățătoarea din Botoșani care și-a dedicat viața copiilor și tradiției va fi înmormântată luni. Mesaje emoționante transmise de cei care au cunoscut-o

Moartea învățătoarei botoșănene Camelia Cazacu a îndurerat români și irlandezi deopotrivă. În urmă cu opt ani, în Dublin a înfiinţat unul dintre cele mai prolifice cluburi de păstrare şi promovare a tradiţiilor româneşti, iar pentru acest lucru și nu numai a avut parte de admirația tuturor celor care au cunoscut-o. Învățătoarea s-a stins din viață, joi, la vârsta de 60 de ani. Din păcate, aceasta a pierdut lupta cu o boală cumplită.

Trupul neînsuflețit al acesteia va fi depus la Biserica Ortodoxă „Sfântul Columba” Dublin II, sambata.

„Cei care doriti sa va luati ramas bun de la d-na Cazacu, o puteti face Sambata si Duminica de la ora 18:00, cand vom savarsi si o slujba de pomenire. Inmormantarea, va avea loc Luni, incepand cu ora 12:00”, anunță reprezentanții Bisericii.

Iată câteva dintre mesajele transmise de cei care au cunoscut-o:

„A plecat dintre noi o româncă care si- a iubit țara si neamul,un OM de o mare valoare ,o mama si o bunica de excepție! Drum lin,Înger drag!!”

„Dumnezeu sa o ierte! A fost o doamna de un extraordinar caracter.”

„Sant blocata de cand am auzit vestea….cuvintele sant de prisos in momentele astea, dar totusi simt nevoia sa fac afirmatia ca doamna Camelia facea parte din grupul oamenilor care lumineaza incaperea cand intra in ea…. Toti vom deveni o poveste candva, dar ea va fi o LEGENDA….. Drum lin catre ingeri! Sincere condoleante familiei!”

„Drum lin printre ingeri draga si scumpa mea vecina si consateanca Camelia! Dumnezeu sa te aseze in lumea celor drepti! O Stea a plecat la cer sa vegheze acolo sus! Nu pot sa cred ca ne-ai parasit Camelia, … suflet drag si bun!.. Condoleante familiei!”

„În aceste clipe de adâncă tristețe este greu să găsești cuvintele, pentru că nimic nu-ți mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea unei ființe dragi. S-a stins o ființă atât de dragă, lăsând în urmă durere și tristețe. Îmi e greu să mă gândesc că nu mai e printre noi. Era un om minunat și regret tare mult. Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu, Camelia! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna, suflet bun! Dumnezeu să te odihnească în pace!!!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *