Sfâșietor! Una dintre cele mai apreciate învățătoare din Botoșani s-a stins din viață

Camelia Cazacu, învățătoare din Botoșani care a emigrat, în urmă cu opt ani, în Dublin, unde a înfiinţat unul dintre cele mai prolifice cluburi de păstrare şi promovare a tradiţiilor româneşti, s-a stins din viață, joi, la vârsta de 60 de ani. Din păcate, aceasta a pierdut lupta cu o boală cumplită.

Cunoscuții vorbesc despre ea ca fiind un om blând, calm, cu suflet mare, care iubea copiii și oamenii în general și care promova tot ceea ce reprezintă România.

„În această zi Comunitatea Românilor din Dublin a pierdut un om minunat și important! Prețuiesc toți anii în care am colaborat în diferite proiecte pentru promovarea tradițiilor românești! Niciodată nu am cunoscut o persoană mai îndrăgostită de obiceiurile și cultura strămoșească așa cum era Doamna Camelia! Pasiunea pe care o avea de a transmite tinerei generații moștenirea noastră culturală va rămâne în amintirea mea pentru totdeauna! Prin tot ce a fost ca Om și ca Dascăl, este un exemplu demn de urmat”, spune o cunoștință a doamnei învățătoare.

La cursurile Cameliei Cazac participau şi copii români, şi irlandezi, care învăţau împreună despre literatura, portul tradiţional şi gastronomia românească. Mai mult, ea a scos educaţia şi în afara clasei: a amenajat o mică grădină de legume şi o fermă de pui în afara Dublinului, pentru a-i învăţa pe cei mici ce înseamnă să ai grijă de o gospodărie.

Dumnezeu să o odihnească!

FOTO! Învăţătoarea din Botoșani care face minuni în Irlanda. Are grijă de copiii românilor din Dublin şi este o mare promotoare a folclorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *