Comunicat PSD: PNL a blocat accesul la educație pentru 45.000 de elevi, la fel cum a blocat dublarea alocațiilor a 80.000 de copii din Botoșani și majorarea salariilor a 6.300 de profesori

Dan Șlincu, fostul prefect și director la Direcția Generală de Asistență Socială Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputaților a anunțat astăzi că România este singura țară din Uniunea Europeană cu toate școlile închise din cauza COVID.  

Guvernul PNL merge pe contrasens în educație față de restul Europei. România este singura țară din U.E. care riscă să aibă o „generație COVID ratată”. Chiar în ziua în care președintele Klaus Iohannis ne-a anunțat că se închid toate școlile, directorul Organizației Mondiale a Sănătății din Europa făcea apel la decidenții politici europeni să nu închidă școlile. „Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19”. Toți liderii politici din Europa consideră că riscul de infectare în rândul elevilor este mult mai mic decât pierderile în plan educațional. Guvernul PNL a blocat accesul la educație pentru 45.000 de elevi și preșcolari din Botoșani, la fel cum a făcut cu dublarea alocațiilor pentru 80.000 de copii din județ și majorarea salariilor pentru 6.300 de profesori botoșăneni”, a declarat Dan Șlincu.

Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor. Soluția corectă este cea propusă de PSD și anume testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși.

PSD susține implementarea soluțiilor europene în domeniul Educației. Haosul și incompetența care compromit ideea României Educate trebuie să se sfârșească cât mai repede. De aceea este obligatoriu ca PNL să plece cât mai repede de la guvernare. PSD cere școli deschise pentru elevi, nu pentru alegeri așa cum insistă PNL! PSD vrea ca în România să se aplice aceleași soluții ca în Uniunea Europeană cu școli deschise și testarea masivă și gratuită a elevilor și a profesorilor”, a subliniat candidatul PSD pentru Camera Deputaților.

Programul de guvernare al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii, prin digitalizare și adaptare la nevoile pieței muncii.

Profesorii vor primi creșterile salariale, amânate de PNL și vor beneficia anual de vouchere pentru pregătire profesională.

Cadrele didactice, elevii şi părinții vor participa la toate deciziile unităților de învățământ.

Guvernul PSD va crește costul standard per elev pentru cheltuielile cu pregătirea profesională, evaluarea elevilor, bunuri și servicii cu 400%, până la 1.550 de lei.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

One thought on “Comunicat PSD: PNL a blocat accesul la educație pentru 45.000 de elevi, la fel cum a blocat dublarea alocațiilor a 80.000 de copii din Botoșani și majorarea salariilor a 6.300 de profesori

  1. Lumea nu mai poate de covid si voi sunteti cu foamea in gat si cu lupta pentru ciolan. Halal politicieni!! Nu se trezeste odata poporul asta ca in 89 si sa va fugareasca naibii din tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *