Savantul botoșănean Leon Dănăilă și-a donat colecția personală de documente Arhivelor Naționale

Arhivele Naționale au organizat, vineri, la sediul Bibliotecii Academiei Române, Sala Theodor Pallady, ceremonia publică de exprimare a recunoștinței față de distinsul academician Leon Dănăilă, originar din Botoșani, ca urmare a valoroasei donații de documente făcute instituției.

Datorită acestui generos act, patrimoniul Arhivelor Naționale s-a îmbogățit cu documente prețioase care reflectă viața profesională și personală a reputatului neurochirurg român: corespondență din tinerețe, manuscrise ale operelor științifice, diplome, medalii, invitații, fotografii realizate în timpul activităților intraspitalicești, excursii, la congrese din țară și străinătate.

Evenimentul a avut loc cu participarea renumitului academician care a primit din partea Arhivelor Naționale o diplomă de mulțumire pentru importanta contribuție adusă la îmbogățirea Fondului Arhivistic Național.

Cu această ocazie a fost organizată și o miniexpoziție cu câteva documente din cele care vor constitui fondul personal „Academician Leon Dănăilă”.

În perioada următoare specialiștii Arhivelor Naționale vor prelucra arhivistic documentele pentru a putea fi puse la dispoziția cercetătorilor prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *