FOTO! Sfințire de casă socială și de casă parohială într-o localitate din județul Botoșani. Slujba, oficiată de ÎPS Teofan

În după-amiaza zilei de duminică, IPS Mitropolit Teofan a fost prezent în Parohia „Sfânta Mare Muceniță Varvara” din Șoldănești, comuna botoșăneană Blândești, unde a oficiat slujba de sfințire a noii case sociale și a noii case parohiale.

Momente istorice pentru Parohia „Sfânta Mare Muceniță Varvara” din Șoldănești, comuna Blândești, Protopopiatul Botoșani, unde duminică după-amiază IPS Părinte Mitropolit Teofan a a sfinţit noua casă socială și noua casă parohială. Vizita ierarhului a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Marius-Ioan Grunzac, localitățile locale și enoriași.

După slujba de sfinţire, pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Botoșani, a rostit un cuvânt de mulţumire adresat Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, după care a urmat cuvântul părintelui paroh Marius-Ioan Grunzac: „Doresc să le mulțumesc celor ce ne-au ajutat în realizarea lucrărilor pe care le-am făcut de-a lungul a 17 ani. Lucrările nu se limitează doar la casa socială și casa parohială, ci sunt mai multe. Le mulțumesc autorităților locale pentru sprijin și vă mulțumesc dumneavoastră tuturor, credincioșii noștri de zi cu zi, care ați pus mână de la mână – de la banul văduvei până la fiii satului care nu și-au uitat locurile natale – și am realizat  toate câte se văd”.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat: „Ne bucură întotdeauna faptul când, în diferite locuri, pe lângă cele existente se mai adaugă câte ceva. Mă refere la familia proprie, la satul sau orașul de care aparținem, precum ne bucurăm când răsare ceva și în ograda Sfintei Biserici. Întotdeauna, oricât de bine ai fi așezat în locul în care ești, se cuvine să ascultăm cuvântul Sfântului Apostol Pavel, care spune: Cel ce stă să ia seama să nu cadă. Întotdeauna se cuvine și e loc pentru a se adăuga câte ceva, întotdeauna este loc de mai bine”.

Ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a casei sociale și a casei parohiale, părintele Marius-Ioan Grunzac a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei întru iconom. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele care s-au ostenit cel mai mult şi au ajutat la zidirea caselor, acestea primind distincţii şi diplome de vrednicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *