Performanță! Profesoara din Botoșani care a obținut Trofeul „Crizantema de Aur”

Botoșăneanca Alina Huțu Călinescu este  câștigătoarea Trofeului „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a. Este vorba despre Marele Premiu al Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” 2020. 

Înalte aprecieri distinsă doamnă Alina Huţu Călinescu! Suntem mândri de performanța dumneavoastră!”, a felicitat-o președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Profesor la catedra de Canto – muzică populară a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Botoşani, dar și solist de muzică populară în cadrul Orchestrei Populare ”Rapsozii Botoșanilor”, Alina Huțu Călinescu a fost apreciată la cea mai înaltă cotă de juriul Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”.

Festivalul Național “Crizantema de aur” se desfășoară sub patronajul acordat de Comisia Naţională a României pentru UNESCO. Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, este cel mai longeviv festival muzical din România, se desfășoară neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *