Costel Lupașcu, deputat în Comisia pentru Sănătate: PSD a pregătit un plan profesionist de acțiune pentru combaterea COVID – 19 care poate fi aplicat din prima zi a guvernării!

Deputatul social-democrat botoșănean, Costel Lupașcu, candidat pentru Senat în viitorul Legislativ, a anunțat astăzi că PSD a pregătit în detaliu un program concret și coerent pentru depășirea actualei crizei medicale, atât pentru combaterea COVID – 19, cât și pentru pacienții cu alte afecțiuni.

Acest program a fost realizat de cei mai buni specialiști în domeniul medical pe care îi are România la ora actuală și care au ales să se alăture echipei social-democrate pentru următorii 4 ani. Este vorba de domnii profesori doctori, Streinu Cercel, Alexandru Rafila care conduc Institutul Național de  Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș’’, dar și Leonard Azamfirei, profesor, doctor și rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. PSD a construit un program pentru ieșirea din criza medicală care pune oamenii și sănătatea lor pe primul loc! A venit timpul să se redea încrederea în fața haosului și confuziei produse de măsurile improvizate ale guvernării Iohannis-Orban, care au costat sănătatea a sute de mii de români”, a declarat Costel Lupașcu.

Planul PSD face diferența față de ce se întâmplă acum, prin îmbunătățirea supravegherii epidemiologice, identificarea rapidă a persoanelor infectate și creșterea accesibilității la testare, prin recâștigarea încrederii și asigurarea unui parteneriat cu populația printr-o informare onestă, corectă, completă și rapidă, prin asigurarea asistenței medicale corespunzătoare atât pentru pacienții infectați cât și pentru toți ceilalți bolnavi cronici și nu în ultimul rând prin protejarea, susținerea și recunoașterea valorii profesioniștilor din sănătate.

Medicii de familie s-au revoltat după ce Guvernul PNL i-a obligat să monitorizeze pacienţii cu COVID-19, fără niciun fel de proceduri clare, fără indicaţii terapeutice și fără să le asigure materialele sanitare necesare. Personalul medical consideră că actuala guvernare se spală pe mâini de pacienții care sunt lăsați să se descurce fiecare pe cont propriu. Medicii din toată țara reclamă faptul că nu există protocoale, nu există tratamente, nu există algoritmi de diagnostic, nu există ghiduri și au fost puși în situația de a-și traduce singuri informații de pe internet, de a se instrui singuri și de a-și cumpăra spirt, clor și măști, după ce guvernanții liberali au vrut să le vândă prin Unifarm de zece ori prețul”, a declarat Costel Lupașcu.

Românii trebuie să știe adevărul despre dezastrul generat în domeniul sănătății de Guvernul Iohannis-Orban. Un exemplu al disperării este transmis în mediul online de medicul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie din zona București-Ilfov: „Scanăm disperați zilnic internetul după informații, ne-ați lăsat de izbeliște pe noi și pe copiii noștri înfipți în online ca să vă țineți alegerile și ordinile de zi, ne-ați ocolit cu stimulentul de risc până a venit iarna și acum ne dați sancțiuni dacă nu ne monitorizăm pacienții, mai îngroziți să intre în sistemul de sănătate sau că rămân fără concedii, decât de boala în sine? Și apoi așteptați voturi? Sau și mai rău, respect!”.

One thought on “Costel Lupașcu, deputat în Comisia pentru Sănătate: PSD a pregătit un plan profesionist de acțiune pentru combaterea COVID – 19 care poate fi aplicat din prima zi a guvernării!

  1. Modelul Ilie Bolojan. Cine va avea curajul sa concedieze armatele de taietori de frunze la caini din institutii??la CJ am gasit un individ fost accidentat si e retard …care nu stie sa scrie bine romaneste dar e baiatu la unu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *