Cetățean de onoare al municipiului Botoșani, confirmat cu virusul COVID-19. A fost internat în spital

Maestrul Nicolae Botgros, prim dirijor și solist al Orchestrei Naționale de Muzică Populară ”Lăutarii”, numit Cetățean de onoare al municipiului Botoșani, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. El este internat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros, fiul artistului.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităţilor sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Acesta a susținut alături de Orchestra ”Lăutarii” mai multe spectacole la Botoșani.

FOTO&VIDEO! Artistul Nicolae Botgros a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani: Această zi istorică va intra în sufletul meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *