FOTO&VIDEO! Artistul Nicolae Botgros a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani: Această zi istorică va intra în sufletul meu

Maestrul Nicolae Botgros, prim dirijor și solist al Orchestrei Naționale de Muzică Populară ”Lăutarii” a primit, marți, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani. 

Distincția i-a fost conferită artistului în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Botoșani. 

Nicolae Botgros s-a născut în Republica Moldova, însă a susținut alături de Orchestra ”Lăutarii” mai multe spectacole la Botoșani.

Este un moment emoționant ca de fiecare dată pentru noi, pentru că putem să decernăm titlul de Cetățean de onoare stimabilului nostru confrate. Talentul său de a da viață melodiilor și orchestrelor dărâmă granițele dintre țările noastre și nu numai. Nu cred că există cineva care să nu vibreze atunci când aude toți interpreții de muzică populară români acompaniați de Orchestra de muzică populară Lăutarii din Chișinău, la conducerea căreia se află maestrul Nicolae Botgros. Suntem onorați că suntem gazdele dumneavoastră în această zi, de care sperăm să vă amintiți cu plăcere peste. De astăzi, să considerați Botoșaniul un alt oraș al dumneavoastrî, care să vă fie drag să poposiți”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Maestrul Nicolae Botgros a declarat că dedică această disticție tatălui său, care i-a pus instrumentul în mână.

Este un moment emoționant pentru toată familia mea, pentru toată Republica mea, pentru tot ce am făcut eu în toți acești ani. (…) Este un lucru enorm de mare pentru mine, pentru familia mea și aș vrea să dedic această mare distincție tatălui meu, care mi-a pus instrumentul în mână (…) Această zi istorică va intra în sufletul meu”, a spus Nicolae Botgros.

One thought on “FOTO&VIDEO! Artistul Nicolae Botgros a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani: Această zi istorică va intra în sufletul meu

  1. Cine e acest lalalitor de ce la botosani ca nu are nici o treaba dar teai scos future de cantare moka de Moldovan …. BUCURESTIU e cel cqre ar fi indreptatit sa ii dea macultura ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *