Anunțul făcut de medicul șef de la Secția de Boli Infecțioase Botoșani despre o eventuală izolare totală. „Știu că pe chestia asta atrag antipatia multor persoane”

Medicul șef al Secției de Terapie Intensivă al Spitalului Județean Botoșani, Valentina Morcov, este de părere că o nouă stare de urgență în România ar ajuta la limitarea răspândirii coronavirusului. Doctorul a dat de înțeles, însă, că indiferent dacă se ajunge sau nu la „Lock Down”, oamenii trebuie să respecte cu strictețe măsurile și să se poarte ca și cum ar fi în stare de urgență pentru a nu se îmbolnăvi.

O izolare ar ajuta. Știu că pe chestia asta atrag antipatia multor persoane, dar limitarea contactului între persoane ar limita evoluția pandemiei. Sunt câteva soluții, pe anumite domenii se poate, de lucrat de acasă sau de intercalat programul, o parte din angajați vin dimineața, o parte după-amiaza, unde se poate, unde nu se poate… Dar degeaba venim și punem niște restricții la școală, un exemplu pe care l-am remarcat zilele astea. Am închis școala, scenariul roșu, copiii fac ore de acasă, ok, dar după ore? Ei nu trebuie să iasă în parc să se întâlnească în grupuri sau la terase și atunci înțeleg și aceste restricții cu închiderea teraselor. Știu că e greu pentru privat, suferă din cauza asta, dar dacă altfel nu putem limita această creștere a numărului de cazuri… Trebuie să facem din nou un efort și să ne purtăm ca în starea de urgență. Chiar dacă nu va fi instituită, să încercăm să evităm cât mai mult contactul cu alte persoane”, a declarat, în cadrul emisiunii Realități Botoșănene, Valentina Morcov. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *