Cel mai feroce criminal din Botoșani a primit o nouă pedeapsă

criminal Madalin Miki Lupu- Botosani (3)Cel mai feroce criminal din Botoșani, Mădălin Lupu (Miki), a primit o nouă condamnare pe numele lui. Tânărul de 27 de ani s-a ales cu o condamnare pe viață pentru uciderea a două femei în 2017, dar vineri, Tribunalul Galați l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor după ce a fost cât pe ce să omoare un deținut. Pedeapsa acestuia a fost contopită însă cu condamnarea pe viață așa că botoșăneanul își va petrece restul zilelor după gratii.

Iată decizia instanței:

Condamnă inculpatul LUPU MĂDĂLIN MIKI pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32(1) raportat la art. 188(1) – 189(1)(e), cu aplicarea art. 41(1) şi art. 43(5) Cod Penal la o pedeapsă de 20 ani închisoare (faptă din 15.02.2020). 1.2. În temeiul art. 65(1) şi art. 66(1) Cod Penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66(1)(a) – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, lit. (b) – dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, lit. (d) – dreptul de a alege şi lit. (h) Cod Penal – dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme pe o durată de 5 ani, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării aceloraşi drepturi. 1.3. Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze a fost săvârşită în timpul executării pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa (definitivă prin neapelare la 24.07.2019) 1.4. În temeiul art. 43(1) şi (4) Cod Penal adaugă pedeapsa de 20 ani închisoare aplicată în prezenta cauză la pedeapsa detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 183 / 01.07.2019 a Judecătoriei Reşiţa, urmând ca inculpatul LUPU MĂDĂLIN MIKI să execute pedeapsa detenţiunii pe viaţă”.

Decizia nu este definitivă.

 

Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, se reţine că, la data de 15.02.2020, în jurul orei 9,40, pe fondul unui conflict spontan, un deţinut a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului persoana vătămată aflată încarcerată în aceiaşi unitate de penitenciar (Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi)”, a precizat procurorul de caz.

În urma examinării deţinutului agresat, medicii au constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *