Medic de la Spitalul Botoșani, despre pandemia de coronavirus: Prea multă energie se consumă ca să ne împotrivim recomandărilor care ne-ar scoate la un liman

Medicul Oana Arhip, din cadrul Spitalului Județean Botoșani, a transmis un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că situația pandemică ar fi mult mai diferită dacă oamenii ar respecta măsurile recomandate de specialiștii în domeniu. Doctorul spune că se consumă multă energie „ca să ne împotrivim deciziilor […] care ne-ar scoate la un liman”.

Covidule, nu te voi uita! Ma imaginez peste câțiva ani când vom fi trecut testul pandemiei și vom scrie istoria covid cum vom analiza lucid, la rece ce S a făcut bine și unde S a greșit …. Cert e ca in evoluția ne am schimbat ca oameni, vrem mai mult de la alții , de la societate și ne am pierdut simtul participării colective la situații grele precum aceasta. E Corabia pe ,, valuri” de furtuna, care are nevoie de conducator ferm și de ,, vaslasi” intr o singura direcție !! Prea multă energie se consuma ca sa ne împotrivim deciziilor când o atitudine de solidaritate, de empatie, de ,, ascultare” a recomandărilor celor care se pricep in domeniu ne ar scoate la un liman. E o „zbatere” ca sa trăim, nu să murim!”, spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *