Reacția Poliției Botoșani după furtul din Piața Centrală. Cum profită hoții de neatenția cumpărătorilor

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani au reacționat după articolul „Hoții își fac de cap nestingheriți in Piața Centrală din Botoșani” publicat pe BotoșaniNews.ro. Potrivit acestora, zona respectivă  este monitorizată permanent de către polițiști, iar în cursul acestui an au fost surprinși în flagrant delict 19 autori de furt, față de 5 dintre aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea precizăm faptul că principalul mod de operare, în zonele aglomerate, constă în profitarea de neatenția victimelor si sustragerea de bunuri din buzunare sau din genti/rucsacuri. Instituția noastră asigură cetățenii că structurile competente vor trata cu seriozitate orice sesizare primită și vor investiga cu maximă responsabilitate, în vederea tragerii la răspundere a autorilor faptelor și recuperarea prejudiciilor create cetățenilor”, susțin reprezentanții IJP.

Totodată, polițiștii le recomandă cetatenilor să manifeste atenție deosebită la bunurile pe care le au asupra lor în momentul în care se află în zone aglomerate. Să nu poarte bunuri în buzunarele posterioare ale vestimentației, iar accesoriile de tip geantă sau rucsac să fie purtate în față, atfel încât să aibă control asupra acestora.

Vă reamintim că o tânără care era la cumpărături a rămas fără portofelul pe care îl ținea într-un rucsac mic. Nici nu se aștepta că cineva i-ar putea desface rucsacul pentru a-i fura banii și actele. A rămas fără cartea de identitate și 300 de lei.

„L-au deschis, dar nu am simțit nimic. Mamaia a văzut ghiozdanul desfăcut”, ne-a spus tânăra, care a anunțat furtul la Poliție.

Aceasta speră să își recupereze măcar buletinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *