Rouge Noir – cea mai faimoasă ojă din istorie

Acum 137 de ani, în micul orășel francez Saumur s-a născut faimoasa Gabrielle Chanel. În cinstea zilei de naștere a legendarului designer de modă, care a transformat ideile femeilor despre frumusețe, vă amintim de legendarul produs Chanel, lacul de unghii Rouge Noir https://makeup.ro/categorys/23453/.

Lac de unghii Rouge Noir, Chanel
~~~~~~~~~~~

Lacul în nuanța Rouge Noir este cu adevărat unic. Își schimbă culoarea în diferite condiții de iluminare, arată perfect pe mâinile bronzate și subliniază aristocrația pielii albe. Iar istoria creației sale este cu adevărat una neobișnuită. 

Make-up artistul Heidi Morawetz, care conducea studioul de machiaj Chanel, și Dominique Mon Courtois, directorul internațional de machiaj, au urmat ideea lui Karl Lagerfeld că produsele cosmetice ar trebui să fie la fel de la modă ca hainele. Cumva se pregăteau de prezentarea Chanel toamnă-iarnă 1994 și, cu două zile înainte de spectacol, au decis să vină cu un nou lac. Am amestecat mai mulți pigmenți și am obținut o culoare care a fost imediat observată atât de presă, cât și de invitații spectacolului. Lacul a provocat o astfel de agitație, încât a fost lansat instantaneu în SUA sub numele de Vamp, în timp ce în Europa nuanța înregistrată se numea Rouge Noir. În SUA rândul de la Barneys, unde au dat start vânzările, s-a scurs pe trotuare, CNN a dedicat o poveste acestui lucru, lacul a fost epuizat în aceeași zi, iar lista de așteptare s-a întins de la 6 la 12 luni. În doar primul an, acesta a adus Casei peste un milion de dolari. 

Apropo, lacul a fost mai târziu glorificat de Uma Thurman, apărând împreună cu el în „Pulp Fiction”, iar apoi Madonna, care a jucat cu o manichiură neagră de sânge în videoclipul pentru Take a Bow. Interesant este că, la un moment dat, Vamp și Rouge Noir au fost scoase de pe piață, iar în 2003 au reapărut sub același număr, doar în SUA 18 Vamp arată puțin mai ușor și include particule strălucitoare argintii, iar în Europa 18 Rouge Noir este o „cremă” negru roșu intens. Rămâne bestsellerul mărcii până în prezent.

În 2024, lacul își va sărbători cea de-a 30-a aniversare. În 2015, Chanel a lansat o colecție de machiaj dedicată în întregime acestei culori: nuanțe mat și irizante de burgund, creioane și rimel, nuanțe de ruj limitate. Iar rujul Rouge Noir Rouge Allure a intrat în linia permanentă de machiaj a mărcii și este încă produs sub numărul 109.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *