FOTO! Gospodărie din Botoșani, cuprinsă de flăcări. O familie cu trei copii a rămas fără acoperiș deasupra capului

O familie cu trei copii din satul Dămideni, comuna Românești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.
Evenimentul a avut loc miercuri dimineață. Femeia a aprins focul în sobă și a ieșit să îngrijească animalele din bătătură. Câteva minute mai târziu a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor.
”La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Românești. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari. Aceștia au constatat că ardeau două anexe lipite de casă, dar și acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul imobil. Având în vedere amploarea evenimentului, în sprijin au ajuns și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și voluntarii din orașul Ștefănești”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Intervenția a fost una riscantă întrucât, în interiorul locuinței, se afla și o butelie de aragaz, care putea să explodeze. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, butelia fiind scoasă chiar din încăperea de unde a pornit incendiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *