Trei botoșăneni judecați pentru că ar fi furat aproape jumătate de milion de euro din conturile unei bănci din Italia

Trei botoșăneni sunt judecați pentru că ar fi furat aproape jumătate de milion de euro din conturile cliențior unei bănci din Italia. Aceștia au fost trimiși în judecată de DIICOT Suceava după ce ar fi comis furturile în perioada 2011-2012. Cei trei botoșăneni făceau parte dintr-o organizație mai mare. 11 persoane au fost acuzate în acest dosar, dar sunt 36 de suspecți care ar fi fraudat Poste Italiane SPA.

Botoșănenii implicați sunt doi fraţi, Claudiu şi Brânduşa Nicoleta Ignat, şi Viorel Lungu, toţi din comuna Hudeşti. Acuzațiile care li se aduc sunt de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, deţinerea fără drept a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice şi distribuirea lor fără drept.

În timp ce unii dintre membrii organizației acţionau pe teritoriul Italiei pentru obţinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor, alții efectuau transferurile frauduloase din conturile victimelor în cele ale complicilor.Banii erau ridicați din diferite locaţii ale agenţiilor Western Union de pe teritoriul României şi apoi distribuite membrilor grupării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *