Cum stimulezi creșterea părului

Dacă te întrebi la ce soluţii poţi apela pentru a stimula creşterea părului, să ştii că acestea există şi pot fi foarte eficiente.

Poţi folosi diverse produse de tratament, îţi poţi îmbunătăţi alimentaţia, poţi învăţa să îţi îngrijeşti adecvat scalpul şi părul şi multe altele. Iată ce poţi face, mai exact, pentru a stimula creşterea părului.  

Evită dietele restrictive

Dietele pot reduce nutrienţii necesari creşterii sănătoase a părului. Din cauza fapului că părul nu este necesar pentru supravieţuire, atunci când este supus unui stres datorat unei diete restrictive, organismul încetineşte creşterea părului pentru a îndrepta resursele către organele vitale. Dacă ai reluat dieta sănătoasă şi situaţia nu s-a îmbunătăţit în câteva luni, poţi apela la tratamente moderne sau chiar la un transplant de păr pentru a remedia problema. 

Apelează la produsele cu infuzie de cofeină

Cofeina ajută la stimularea creşterii părului, atât la femei cât şi la bărbaţi. Prin urmare, încearcă: 

Balsamurile de creşte a părului cu cafeină organică – conţin vitamine, uleiuri, cafeină şi alte vegetale organice de care părul are nevoie;

Şampoanele naturale cu cafeină – sunt infuzate cu cafeină, dar şi cu niacina, trifoi roşu şi vitamine şi au efecte benefice la nivelul scalpului şi a firului de păr.

Testează uleiurile esenţiale

Pe lângă faptul că miros foarte plăcut, uleiurile esenţiale pot stimula creşterea părului. Studiile au dovedit că o doză zilnică de 400 miligrame de ulei de seminţe de dovleac sub formă de capsule a îmbunătăţit situaţia cu până la 40%. 

Alte studii au relevat că o soluţie salină, ulei de jojoba, 3% minoxidil sau 3% ulei de mentă pot fi benefice pentru creşterea grosimii firului de păr şi a numărului de foliculi. 

De asemenea, uleiul de rozmarin poate fi la fel de eficient ca minoxidilul, recomandat pentru stimularea creşterii părului.

Îmbunătăţeşte-ţi profilul nutritiv

Vitaminele, mineralele şi acizi graşi sunt foarte importante pentru sănătate şi joacă un rol cheie în oferirea resurselor necesare pentru creşterea părului. De acea nu ar trebui să îţi lipsească biotina, vitamina C, vitamina D, vitamina E, zincul, fierul sau omega 3 şi omega 6. Cauta suplimente alimentare care să îţi asigure dozele zilnice recomandate din toate aceste elemente. 

Apelează la masaje pentru scalp

Pe lângă faptul că este foarte relaxant şi ameliorează stresul, masajul scalpului ajuta şi la promovarea sănătăţii părului. Studiile au relevat eficacitatea masajelor zilnice de 4 minute ale scalpului, rezultatele devenind vizibile după 24 de săptămâni. Masajul scalpului ajuta la dilatarea vaselor de snage de sub piele şi ajuta la îngroşarea şi întărirea firului de păr.

Sursa de imagine:

gpointstudio / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *