O adolescentă de 16 ani din Botoșani transformă hainele în adevărate opere de artă

Foto: Spectacola.ro

Daria Budeanu Mihalache, o tânără de 16 ani, din Botoșani, trasformă piesele vestimentare în adevărate opere de artă. Fata studiază la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, fiind în clasa a X-a. Spune că a și-a descoperit pasiunea pentru pictură încă de mică.

„Am început să confecționez diferite accesorii vestimentare și diferite aranjamete florale, încă de la vârsta de 5 ani, când am început să fiu și eu mai conștientă de tot procedeul, pe care trebuia să îl înțeleg pentru a finaliza produsul respectiv! Părinții mei au avut un impact mare asupra alegerii mele, deoarece pe mine a început să mă pasioneze arta datorită lor, încă de mic copil vedeam la părinții mei preocuparea pentru artă.[…] Tata ne ajută tot timpul, mai ales cu idei și uneori cu treburile mai dificile”, a spus Daria, pentru spectacola.ro.

Primul accesoriu vândut de ea: o pereche de cercei făcuți din sârmă de cupru și mărgele. Daria a participat în fiecare an la Expoziția de Mărțișoare din cadrul Bibliotecii Județene Botoșani și de fiecare dată a luat locul I.

”Întâmplarea a fost că pictura am început-o cu mult înainte de a face hand-made. Pictura pentru mine a fost tot timpul în sufeltul meu. Nu era adus, într-adevăr, la rangul de pasiune zilnică. Intrând la liceul de pictură, m-a făcut să acord mai mult timp și să investesc în pictură atunci, mi-am dat seama că pictura face parte din mine. Nu am renunțat în totalitate la hand-made. Sunt încă în descoperire a stilului meu, la nivel de pictoriță, momentan pictez poze care ma inspiră, pictez subiectele care mă ajută să am inspirație, în general pictez cam orice”, a spus Daria pentru sursa citată.

Cele mai dragi picturi realizate de ea sunt: pictura cu Regina Maria, mai exact lucrarea ,,Regalitate” întruchipându-le pe Regina Maria si Principesa Ileana” și „Planul credinței”- lucrare premiată la concursul ”Andronic Țăranu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *