Parlamentarii PSD Botoșani au votat legile prin care toți copiii vor avea acces la servicii de sănătate, educație și protecție socială, iar profesorii vor avea stimulent de risc pentru COVID

PSD Botoșani anunță astăzi că parlamentarii social-democrați au votat în această săptămână legea prin care se aprobă la nivel național „Pachetul Minim de Servicii”, un model integrat de programe de bază în domeniul sănătății, educației, protecției sociale și a copilului, furnizate la nivelul comunității, cu accent asupra celor mai vulnerabili copii și a familiilor acestora.

De asemenea, deputații PSD din Botoșani au aprobat proiectul de lege pentru acordarea stimulentului de risc personalului din învățământ.

Prioritate maximă pentru PSD a fost și rămâne protejarea copiilor și creșterea accesului la sănătate și educație. Adoptarea Legii pachetului minim de servicii pentru copii este o realizare importantă, mai ales în contextul pandemiei COVID care a accentuat vulnerabilitățile, iar guvernul PNL a blocat sistematic orice demers favorabil copiilor prin refuzul dublării alocațiilor, prin neacordarea tabletelor necesare cursurilor online și prin nepregătirea școlilor pentru pandemie. Încă odată PSD a arătat că are soluții și că face o prioritate din sprijinirea copiilor și a familiilor, din investițiile în sănătatea, protecția și educația lor. PSD demonstrează că este singurul partid care vine cu soluții concrete pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor, pentru incluziunea sporită a tuturor copiilor și familiilor acestora în programele de servicii sau de prestații sociale”, a declarat Marius Budăi.

Prin legea inițiată și votată de PSD, peste două milioane de copii vor beneficia de o investiție de 200 de milioane de euro, care, pe lângă beneficiile certe pe care le asigură copiilor, va genera și foarte multe locuri de muncă. Investiția în Pachetul Minim de Servicii poate fi recuperată din fondurile U.E., deci nu pune presiune pe bugetul de stat.

PSD, indiferent că este la Putere sau în Opoziție, apără întotdeauna drepturile și interesele copiilor.

Parlamentarii PSD au arătat prin fapte că sunt alături și de personalul din educație. Legea inițiată și votată de PSD în Parlament pentru acordarea de sporuri pentru risc de COVID repară ce n-a făcut guvernul lui Iohannis. Orban și politrucii din jurul lui, în loc să se ocupe de pregătirea noului an școlar, s-au ocupat doar de impunerea alegerilor locale și parlamentare. Liberalii au pus presiune pe școli și pe profesori, fără să asigure finanțarea necesară, fără să asigure măști și tablete și fără să facă testarea gratuită a elevilor și a profesorilor atunci când era necesar, pentru a nu întrerupe întreaga activitate într-o clasă sau în toată școala, cum se întâmplă acum. Iohannis și Orban trebuie să se trezească în ceasul al 13-lea și să nu mai blocheze legea PSD pentru apărarea drepturilor profesorilor, cum au făcut cu dublarea alocațiilor”, a subliniat Marius Budăi.

Stimulentul de linia întâi pentru educație, introdus prin legea PSD este în valoare de 2.000 de lei pe lună și are rolul să acopere aceste cheltuieli impuse dar nefinanțate de Guvernul PNL. Banii prevăzuți de PSD ca stimulent pentru personalul din educație sunt din fonduri europene dedicate COVID, deci nu se pune nici un fel de presiune pe bugetul de stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *